Mainos

Useita kuollut ja satoja loukkaantunut Egyptin protesteissa

Ainakin viisi ihmistä on kuollut ja yli tuhat ihmistä on loukkaantunut Kairon mielenosoituksissa eilisen päivän aikana, kertovat Egyptin terveydenhuollon viranomaiset.

Sairaalalähteiden mukaan lisäksi Suezin kaupungissa on eilisen väkivaltaisuuksissa kuollut 13 ihmistä. Mansuran kaupungissa on kuollut kaksi ihmistä kumiluoteihin, kertovat silminnäkijät.

Lähteiden mukaan myös joitakin poliiseja on loukkaantunut väkivaltaisiksi äityneissä yhteenotoissa. Tarkkaa lukumäärää ei kuitenkaan tiedetä.

Egyptin hallinto ei ole vahvistanut tietoja loukkaantuneiden määrästä.

Egyptin virallinen uutistoimisto MENA on oikaissut aiemmin kertomaansa tietoa, jonka mukaan ulkonaliikkumiskielto olisi laajentunut koskemaan koko maata. Sen mukaan Egyptin presidentti Hosni Mubarak on määrännyt kiellon ainoastaan Kairoon, Aleksandriaan ja Sueziin.

Ulkonaliikkumiskielto on voimassa iltakuudesta huomisaamuun kello 7 saakka. Toistaiseksi mielenosoittajat eivät ole noudattaneet sitä.

Mielenosoittajat ovat al-Arabija-televisiokanavan mukaan pyrkineet valtaamaan valtiollisen television rakennuksen Kairossa sekä sytyttäneet tuleen poliisiasemia ja hallitsevan NDP-puolueen päämajan. Silminnäkijän mukaan armeija on hajottanut mielenosoittajajoukon.

Kairossa ja Suezissa on nähty armeijan panssariajoneuvoja. Mielenosoittajat ovat hurranneet armeijan ajoneuvoille ja kehottaneet sotilaita tukemaan heitä.

Neljä päivää kestäneissä mielenosoituksissa kymmenettuhannet ihmiset ovat vaatineet presidentti Mubarakin eroa.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Katso Risto Puolimatkan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.