Mainos

MTV3:n toimittaja: Mielenosoittajat hurraavat Egyptin armeijan joukoille

Egyptiläisten mielenosoittajien tunnelmat Kairossa ovat vaihtuneet illan mittaan raivosta hyväntuuliseen voitonvarmuuteen, kertoo paikalla oleva MTV3:n toimittaja Janne Hopsu.

Hänen mukaansa mielenosoittajat eivät myöskään noudata koko Egyptiin määrättyä ulkonaliikkumiskieltoa, jonka on määrä päättyä huomisaamuna kello 7. Sen sijaan väkijoukot ovat Kairon kaduilla ja huutavat hallituksen vastaisia iskulauseita. Lisäksi mielenosoittajat ovat sytyttäneet valtaa pitävän NDP-puolueen päämajan tuleen ja tunkeutuneet ainakin kahdelle poliisiasemalle.

Aiemmin illalla Egyptin presidentti Hosni Mubarak käski armeijaa poliisin avuksi, jotta mielenosoituksia saataisiin hillittyä.

- Tilannetta rauhoittamaan määrätyt armeijan joukot eivät ole estäneet mielenosoittajia, sillä armeija on perinteisesti ollut kansan puolella. Sen sijaan mielenosoittajat ovat osoittaneet suosiotaan sotilaille, Hopsu kertoo.

- Joidenkin tietojen mukaan armeija ja poliisi olisivat jopa ottaneet yhteen, mutta tätä tietoa ei ole vahvistettu. Maan armeijan ja poliisin välit eivät ole olleet hyvät.

Hopsun mukaan Kairon yllä leijuu edelleen kyynelkaasupilvi, joka muodostui aiemmin päivällä poliisin yrittäessä taltuttaa mielenosoittajia kumiluotien lisäksi kyynelkaasulla.

- Kairossa vallitsee nyt odottava tunnelma, ja tapahtumat vaihtuvat minuutti minuutilta.

(MTV3)

Katso Risto Puolimatkan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.