Mainos

Useat Spar-kaupat vielä ilman omistajaa

Spar on neuvotellut kauppojen jatkosta Keskon, Tradekan, Tokmannin, Halpa-Hallin ja Lidlin kanssa. Suomen Sparin toimitusjohtaja kertoo, että neuvotteluissa eletään parhaillaan hiljaista lomakautta.

Noin 160 Spar-kaupan tulevaisuus on edelleen auki. Ne ovat liikkeitä, jotka jäivät Kilpailuviraston päätöksellä sopimuksen ulkopuolelle, kun S-ryhmä osti Spar-tunnusten alla toimivat kaupat.

Parikymmentä kauppaa on alkukesän aikana siirtynyt K-ketjuun ja itsenäisten kauppiaiden muodostamaan M-ryhmään. Esimerkiksi Kesko ilmoitti tänään, että ostoskeskus Myllykukossa Nurmijärvellä toimiva Spar Kieku siirtyy syyskuusta alkaen K-extra-ketjuun.

Spar on neuvotellut kauppojen jatkosta Keskon, Tradekan, Tokmannin, Halpa-Hallin ja Lidlin kanssa. Suomen Sparin toimitusjohtaja Jouko Vuoti kertoo, että neuvotteluissa eletään parhaillaan hiljaista lomakautta. Uusia päätöksiä odotetaan elokuussa.

- Osa ratkeaa nyt jo varmasti elokuun paikkeilla. Ja on olemassa kauppiassopimuksia, jotka päättyvät vasta 2010 tai 2012 eli koko ajanhan tämä elää eteenpäin. Kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin kauppiassopimukset päättyvät, ja sitä myötä tietenkin liiketilat vapautuvat.

Kun S-ryhmä viime syksynä ilmoitti ostavansa Suomessa toimivat Spar-kaupat ruotsalaiselta Axfoodilta, oli maassa noin 280 Spar-myymälää. S-ryhmä sai ostaa niistä noin sata. Kaupan ulkopuolelle jäivät noin 30 paikkakunnan Spar-myymälät, jotka Kilpailuviraston mielestä olisivat nostaneet S-ryhmän määräävään markkina-asemaan kyseisellä paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.