Mainos

USA:n kongressi palaa lomalta Syyria-vääntöön

Yhdysvalloissa kongressi palaa tänään lomalta käsittelemään mahdollista sotilaallista iskua Syyriaan.

Presidentti Barack Obama on edellyttänyt kongressin hyväksyntää iskulle, joka olisi vastaus Syyrian hallinnolle kemiallisen aseen käytöstä maan sisällissodassa. Obamalla ei ole ainakaan toistaiseksi tarvittavaa enemmistöä takanaan.

Samaan aikaan Obama yrittää kääntää iskuihin kielteisesti suhtautuvien äänestäjien päät. Presidentti aikoo antaa myöhemmin tänään sarjan haastatteluja suurimmille tv-uutiskanaville ja tiistaina on suoran tv-puheen vuoro.

Ulkoministeri John Kerry on puolestaan sukkuloinut keräämässä liittoumaa Yhdysvaltain taakse. Syyrian väitetty hermokaasun käyttö tuomitaan muuallakin, mutta esimerkiksi EU-maat haluavat odottaa YK:n tutkijoiden tälle viikolle luvassa olevaa raporttia, ennen kuin mahdollisista tukitoimista päätetään.

Los Angeles Times -lehden tietojen mukaan Yhdysvallat kaavailisi rajumpia iskuja Syyriaan, kuin mitä aiemmin on kerrottu. Lehden mukaan suunnitteilla olisi kolmipäiväinen tiivistahtinen pommi-iskujen sarja.

Kongressi äänestää asiasta myöhemmin tällä viikolla. Presidentti Obama aikoo puhua amerikkalaisille Syyrian tilanteesta huomenna.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.