Mainos

USA:n armeijassa ennätysmäärä itsemurhia

USA:n armeijan itsemurhatapaukset ovat nousemassa ennätyslukemiin. Tänä vuonna itsemurhan on tehnyt lähes 140 palveluksessa ollutta sotilasta. Määrä on jo nyt yhtä suuri kuin viime vuonna yhteensä.

Lisäksi 71 palveluksensa jo päättäneen sotilaan epäilleen tehneen itsemurhan.

Armeijan mukaan korkeita itsemurhalukuja selittävät useat tekijät. Irakin sekä Afganistanin sodat ovat ajaneet Yhdysvaltojen armeijan tiukoille ja pelko taisteluihin joutumisesta, masennus sekä avio-ongelmat ovat yleistyneet sotilaiden keskuudessa. Myös alkoholin ja huumeiden käyttö on kasvanut.

Usein sotilaiden on vaikea myös puhua ongelmistaan ääneen

- Kyse on elämästä ja kuolemasta. On anteeksiantamatonta, että sotilaamme joutuvat kärsimään hiljaisuudessa, koska he pelkäävät joutuvansa naurunalaiseksi esimiestensä tai sotilastovereidensa silmissä, Yhdysvaltain armeijan kenraali Peter Chiarelli totesi eilen asian tiimoilta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Chiarelli näkeekin, että Yhdysvaltain armeija tarvitsee huomattavasti nykyistä enemmän mielenterveystyöntekijöitä palvelukseensa. Tällä hetkellä armeijan palveluksessa työskentelee jo 900 mielenterveyden ammattilaista, mutta Chiarellin arvion mukaan mielenterveystyöntekijöitä tarvittaisiin ainakin 800 lisää.

(MTV3 – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.