Mainos

USA:n armeija kehitteli "homopommia"

Yhdysvaltain puolustusministeriö on joutunut myöntämään, että se pohti 1990-luvulla aivan vakavissaan mahdollisuutta kehittää kaasuase, joka saisi vihollissotilaat ihastumaan silmittömästi toisiinsa.

Kansalaisjärjestö Sunshine Projectin hankkimat asiakirjat paljastavat, että ilmavoimien laboratorio Texasissa pyysi vuonna 1994 noin 5,5 miljoonaa euroa projektia varten. Laboratorio suunnitteli kehittävänsä kaasuaseen, jonka kemikaalit saisivat vihollissotilaat ihastumaan silmittömästi toisiinsa. Tällöin yksiköt eivät voisi jatkaa tehokasta taistelua.

-Eräs kuvottava mutta tehokas esimerkki ei-tappavasta aseesta olisivat voimakkaat sukuviettiä kiihottavat aineet, etenkin jos ne aiheuttaisivat myös homoseksuaalista käyttäytymistä, esityksessä sanottiin.

Oman lausuntonsa mukaan Pentagon hylkäsi idean heti, mutta Sunshine Projectin mielestä sitä vatvottiin kauan ja pohdittiin myös tieteellisillä tahoilla. Hankkeen paljastuminen on nostattanut myös ärtymystä.

-Läpi historian armeijassa on palvellut homoseksuaaleja, ja he ovat olleet yhtä urheita kuin muutkin. On loukkaavaa ajatella, että homoseksuaalisuus jotenkin haittaisi armeijapalveluksen suorittamista. Koko idea on myös absurdi, sillä lääketiede on osoittanut, ettei seksuaalista suuntautumista voi muuttaa, pohti kansalaisoikeusaktivisti Geoff Kors tv-kanava Foxille.

"Homopommi"-paljastus on herättänyt Yhdysvalloissa runsaasti hilpeyttä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.