Mainos

Urpilainen: Hallitukselta odotin jämäkkyyttä lapsiasiassa

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on sitä mieltä, että Suomen hallituksen olisi pitänyt toimia napakammin Venäjän esiin nostamassa lapsiasiassa.Urpilainen keskusteli yhdessä puolueiden puheenjohtajien kanssa MTV:n SuomiAreenassa Porissa.

Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov sanoi muutama viikko sitten, että Suomessa suomalaisvenäläisten perheiden ongelmia ei voida käsitellä yksiomaan suomalaisen lainsäädännön puitteissa.

- Olisin toivonut, että hallituksen piiristäkin olisi voimakkaammin todettu se, että me emme tarvitse mitään erillistä komissiota Venäjän ja Suomen lapsiasioiden hoitamiseen. Meillä on jo tällä hetkellä olemassa kansainväliset sopimukset lasten asioista, joita toivomme myöskin Venäjän tulevaisuudessa noudattavan, Urpilainen sanoo.

Sdp:n puheenjohtaja Urpilainen on kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen kanssa samaa mieltä siitä, että hyvät naapuruussuhteet Venäjään ovat tärkeitä.

- Olen sitä mieltä, että hyvän kumppanin ja naapurin kanssa pitää pystyä puhumaan asuioista suoraan.

Upilainen kertoo keskusteleensa myös EU:n ulkoministeri Katharine Ashtonin kanssa Venäjän esiin nostamasta lapsiasiasta.

- Ashton toi esille, että Venäjä on myös EU:lle tärkeä strateginen kumppani.

MTV:n SuomiAreenassa keskustelua johtivat MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sekä politiikan- ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Eeva Lehtimäen juttu Porista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.