Upin Tiilikainen: Tämä voisi olla Britannian hallituksen seuraava liike, jos brexit-sopimus kaatuu – ehdotukselle saattaisi löytyä vastakaikua EU:sta

Britannian pääministeri Theresa May varoitti parlamentaarikkoja 2:43
Theresa May varoitti poliitikkoja eilen maanantaina.

Britannian hallituksen seuraava liike brexit-sopimuksen kaatumisen jälkeen voisi olla ehdotus lykätä EU-eron toteutumista, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Hänen mukaansa tällaiselle ehdotukselle saattaisi löytyä vastakaikua myös Euroopan unionista.

Toisaalta Tiilikaisen mukaan on hyvin epävarmaa, mitä muutaman kuukauden lisäajan kuluessa olisi mahdollista saavuttaa.

Pääministeri Theresa Mayn sopimusta vastustavat niin EU-eron kannattajat kuin vastustajatkin, joten erosopimusta muuttamalla on vaikea löytää ratkaisua, Tiilikainen pohtii.

Britannian parlamentin odotetaan tyrmäävän EU-erosopimuksen

Britannian parlamentin alanhuoneessa on käynnissä viimeinen kiivas keskustelu ennen brexit-äänestystä. Kansanedustajilla on tilaisuus esittää näkökantojaan ennen kuin keskustelu päättyy ja puhemies määrää äänestyksen aloitettavaksi noin kello 21 Suomen aikaa.

Pääministeri Theresa Mayn erosopimuksen kaatumista pidetään lähes varmana. Lopullisen tuloksen arvioidaan olevan selvillä iltakymmenen ja -yhdentoista välillä Suomen aikaa.

Brexit-sopimusta vastustetaan yli hallitus–oppositio-rajojen. Sen kaatumista toivotaan niin brexitin kannattajien kuin vastustajienkin joukossa, mutta eri syistä.

Lue myös:

    Uusimmat