Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Upea makkaraopus

Nakit ja muusi
Nakit ja muusiCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 29.07.2002 18:08(Päivitetty 29.07.2002 18:08)

Tiesitkö, että Suomessa valmistetaan yli 600 erilaista ruokamakkaraa tai että pistelemme makkaraa poskeemme 28 kilon verran per henkilö vuosittain? Se ei ole ihan vähän se, ja siksi ei olekaan ihme, että makkarasta ja sen käytöstä on riittänyt tarinaa kokonaisen kirjan verran. Markku Haapion, Antti Vahteran ja Visa Nurmen yhteistyön tuloksena valmistunut Nakit ja muusi on ensimmäinen suomalainen kirja makkarakulttuurista. Kirjan on kustantanut Otava.

Kirja perehdyttää lukijansa makkaran syvimpään olemukseen ja seuraa makkaran vaellusta Kaksoisvirran maasta Kreikan ja Rooman kautta maailmanvalloitukseen. Se käy läpi suomalaisen makkaraperinteen laukkamakkaroista kansallisruoka lenkkiin. Nakit ja muusi on myös vankka kokkikirja, joka opastaa yhtä lailla makkarasoosin ja nakkimunakkaan kuin erilaisten gourmetmakkaroidenkin tekoon.

Muusiosastoa eli makkaran kavereitakaan ei ole kirjassa unohdettu, vaan omat sivunsa ovat saaneet myös sinappi ja makkaran kyytipoikana maistuvat juomat. Tiesitkö, ettei viinikään ole liian fiiniä makkaralle?

(Mtv3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Poista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi