Upea kuva! Satelliittikamera tallensi pohjoisen taivaan yli vaeltavan laajan revontulinauhan

Viime yönä otettuun satelliittikuvaan tallentui kaupunkien ja pilvien lisäksi upea luonnonilmiö.

Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaation NOAA:n satelliitin ottamassa kuvassa näkyy nimittäin pohjoisen yli vaeltava revontulinauha.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Sini Tenhunen kertoo MTV Uutisille, että revontulet saattavat näkyä suurella alueella samalla kertaa.

– Revontulinauha voi olla tosi laajalla alueella. Niitä nähdään arktisen napapiirin vyöhykkeen läheisyydessä tosi usein.

Katso upea kuva revontulinauhasta alla olevasta tviitistä! Juttu jatkuu tviitin jälkeen. Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Revontulinauhan näkyminen satelliittikuvassa vaatii kuitenkin tiettyjen asioiden osumista kohdilleen.

– Se riippuu, mistä kulmasta satelliittikuva on. Jos sen ottaa ihan päältä, revontulinauha ei välttämättä näy niin hyvin. Niitä ei vain aina huomata.

– Tuossa kuvassa se näkyy noin hienosti.

Tenhusen mukaan revontulien todennäköisyys on ennusteen mukaan tällä hetkellä pienehkö, vaikka tilastojen mukaan niitä näkyy melkein joka toinen tai kolmas yö Lapissa.

– Toki siihen vaikuttaa Auringon aktiivisuus, ja niiden näkeminen riippuu tosi paljon pilvisyydestä. Satelliittikuva taas näkee pilvisyydenkin yläpuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat