Mainos

"Unelmaristeilyllä" tapeltiin ruuasta, kahlattiin jätteissä ja ulostettiin pussiin

Meksikonlahdella risteilleellä Carnival Triumph -aluksella sunnuntaina syttynyt tulipalo muutti tuhansien matkustajien unelmaristeilyn järkyttäväksi kokemukseksi.

Tulipalon jälkeen laivan matka takaisin satamaan kesti lähemmäs viisi päivää, kertoo CNN. Aika oli laivan 3 143 matkustajalle sekä hieman yli tuhannelle miehistön jäsenelle todellinen koettelemus.

Muovipussi toimitti vessan virkaa

Tulipalon vuoksi suuri osa laivan sähköstä katkesi, kuten myös saniteettitoiminnot. Matkustajien mukaan osa laivan viemäreistä tulvi käytäville, jonka vuoksi haju laivassa oli melkoinen. Hajua laivalla pahensi kuumuus, kun ilmastointi ei enää toiminut.

Valtaosa matkustajista kerääntyikin kannelle, koska laivan sisällä oleskelu oli sietämätöntä.

– Tämä on ällöttävää. Tämä on kauheinta ikinä, matkustaja Ann Barlow kertoi CNN:lle.

Koska vessat eivät toimineet, ihmiset joutuivat tekemään tarpeensa muovipusseihin.

Sähkökatkos aiheutti pulaa myös ruoasta. Laivalle toimitettiin ruokaa armeijan helikopterilla. Ihmiset jonottivat ruokaa pahimmillaan jopa neljä tuntia. Koska jaettavia ruokia ei säännöstelty mitenkään, ruokajonoon ensimmäisenä ehtineet hamstrasivat itselleen useita annoksia. Tämä johti riitoihin, kun jonossa myöhemmin tulevat hermostuivat hamstraamisesta.

Viemäreiden pettäminen tartuntariski

Vaikka laiva pääsikin viimein satamaan surkeana, haisevana ja hikisenä, ei kaikkien matkustajien osalta koko painajainen ole välttämättä ohi. Viemäröinnin pettämisen vuoksi matkustajia on varoitettu mahdollisista tartuntariskeistä.

– Jätevesi on merkittävä terveysriski, sisätautien lääkäri Jorge Rodriguez toteaa CNN:n haastattelussa

– Myös hengitysteiden infektiot voivat myös levitä nopeasti. Pilaantuva ruoka voi vapauttaa E. coli-bakteerit, ja aiheuttaa salmonella- tai muita ruokamyrkytyksiä.

Rodriguezin mukaan risteilyllä olleiden onkin syytä tarkkailla vointiaan lähipäivinä.

– He ovat saattaneet saada tartunnan, joka vielä muhii pinnan alla eikä tule esiin vasta kuin seuraavan parin viikon aikana.

"Ei ikinä enää risteilylle"

Laivayhtiö on luvannut matkustajille korvaukseksi koettelemuksesta 500 dollaria, ilmaisen lennon, täyden hyvityksen matkasta sekä laivalla aiheutuneista kuluista. Matkustajille tarjotaan hyvityksenä lisäksi uusi ilmainen risteily.

Laivalla olleita luvatut hyvitykset eivät kuitenkaan saaneet kiljumaan riemusta. Osalle etenkin luvattu ilmainen risteily oli yhtä tyhjän kanssa.

– Voin luvata sinulle, että yksikään perheenjäseneni, joka on ollut kyseisellä laivalla, ei todennäköisesti lähde enää koskaan yhdellekään risteilylle, kertoi Brent Nutt, jonkavaimo Bethany oli matkustajana Carnival Triumph-aluksella

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.