Mainos

Ultraäänilaite yleistymässä myös Suomen kodeissa

Laite on tarkoitettu sikiön sydänäänten kuuntelemiseen.

Suomessakin on yleistymässä kotikäyttöön tarkoitettu ultraäänilaite, jolla voi kuunnella sikiön sydänääniä. Laite on ollut suosittu Yhdysvalloissa erityisesti julkkisten parissa.

Lääkärien mukaan ultraäänilaite on vaaraton sikiölle ja äidille. Neuvoloissa ja äitiyspoliklinikoilla laitteeseen suhtaudutaan kuitenkin varauksella, sillä sydänäänten kuuluviin saaminen on joskus vaikeaa jopa ammattilaisille. Niinpä hätääntyneiden äitien pelätään kuormittavan äitiyshuoltojärjestelmää turhaan, jos he eivät saakaan kotona sydänääniä kuuluville.

- Päivisin neuvolassa on henkilökunta paikalla, mutta iltaisin ja viikonloppuisin se on tietysti äitiyspoliklinikka, johon otetaan yhteyttä. Ne ovat kalliita käyntejä ja tavallaan ihan turhia, koska kuitenkin kaikki on yleensä ihan hyvin, sanoo terveydenhoitaja Sirpa Formunen Länsi-Porin neuvolasta.

Laite vetoaa useimmiten esikoistaan odottavien äitien huolehtimisviettiin. Internetissä ultraäänilaitetta myyvä yhtiö kertoo, että laitteesta ovat kiinnostuneita myös ne odottajat, joilla on ollut keskenmenoja.

Yhtiössä nähdään, että hoitohenkilöstön epäluulot johtuvat kotikäyttöisen ultraäänilaitteen uutuudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.