Ulkona kova pakkanen, autossa pieni vauva – tieltä suistunutta perhettä auttamaan rientänyt mies hämmästyi Ivalossa: Miksi poliisi ajoi ohi?

Ulkona kova pakkanen, autossa pieni vauva - Tieltä suistunutta autoa auttamaan rientänyt mies hämmästyi: Miksi poliisi vain ajoi ohi? 0:27
Silminnäkijän kuvaama video japanilaisturistien auton nostamisesta lumipenkasta.

Ivalossa sattunut tapaus, jossa poliisiauton kerrotaan ajaneen lumipenkkaan suistuneen auton ohi pysähtymättä, on aiheuttanut ihmettelyä sosiaalisessa mediassa.

Paikalla ollut miespuolinen silminnäkijä kertoo MTV Uutisille, että japanilaisten turistien kuljettama ajoneuvo oli suistunut syvälle lumipenkkaan Tolosen lähistöllä.

Penkkaan ajaneessa autossa oli mies ja nainen, parikuukautinen vauva ja noin viisivuotias lapsi. Ulkona oli pakkasta viitisentoista astetta.

– Olin tulossa maanantaina illalla töistä Saarijärveltä kohti Ivaloa. Katsoin, ensin että siinä oli auto bussipysäkillä. Suunnilleen auton kohdalla hoksasin, että nyt ollaankin vähän syvemmällä siellä pysäkillä, silminnäkijä kertoo.

Lähistöllä sijaitsevan ritalon emäntä oli jo ennättänyt paikalle apuun. Emäntä kertoi, että tiellä liikkunut poliisiauto oli vain ajanut ohi pysähtymättä.

– Siinä kun kaivelimme autoa penkasta, niin ihmettelimme, että miksi poliisi ajoi ohi. Poliisilla on velvollisuus auttaa. Ihmetyttää, että sitten ajetaan tällaisessa tilanteessa ohi ja ei välitetä.

– Jotkut ovat pohtineet, että jos partio olikin ollut hälytystehtävällä, mutta ei heillä kyllä mikään kiire ollut kun he tulivat minua vastaan hetkeä ennen auton suistumispaikkaa, silminnäkijä pohtii.

40 minuutin hikisen kaivamisen jälkeen auto saatiin työnnettyä takaisin tielle ja japanilaisperhe pääsi jatkamaan matkaa.

– He olivat kyllä älyttömän kiitollisia. Nainenkin suunnilleen itki siinä kun saatiin auto takaisin tielle.

Poliisi vastaa kritiikkiin: Tilanteessa ei ollut tarvetta pysähtyä

Komisario Risto Määttä kertoo tiedustelleensa asiaa paikalla ajaneelta poliisilta. Kyseinen poliisi oli tehnyt ohi ajaessaan arvion, että tilanteessa ei tarvittu enempää apua: 

– Auto oli ajoradan ulkopuolella ja sitä oltiin saamassa jo pois. Tilanne ei myöskään aiheuttanut vaaraa. Poliisilla ei ollut tehtävää eikä syytä pysähtyä, Määttä kertoo.

Määttä kertoo, että kyseisenä iltana oli liukas keli ja tieltä suistumisia oli muutenkin tiedossa.

Määttä toteaa, että kentältä tulee vain harvoin kritiikkiä siitä, että poliisi ei olisi puuttunut tarvittavalla tavalla asioihin.

Lue myös:

    Uusimmat