Peura sinkoutui tuulilasiin kesken joulupäivän Sastamalassa – järkyttynyt kuljettaja lyyhistyi tielle, ohikulkijat kaasuttivat huoletta onnettomuuspaikan ohi

Joulupäivänä Sastamalassa pahan peurakolarin perheineen ajanut Mila-Rosa-Kristiina Välimaa on tyrmistynyt viranomaisten ja ohikulkijoiden toiminnasta.

Tilanne alkoi, kun vastaantuleva auto törmäsi peuraan, ja eläin sinkoutui törmäyksen voimasta suoraan Välimaan auton tuulilasiin ja lopulta katon kautta tielle. Välimaan lisäksi autossa olivat hänen äitinsä, siskonsa ja puolitoistavuotiaat kaksoset.

MTV Uutisten tavoittama, tapahtuneesta järkyttynyt, Välimaa hämmästelee ohi ajaneiden ihmisten välinpitämättömyyttä.

– Nousin itse autosta törmäyksen jälkeen ja tietysti auto oli keskellä tietä, jossa oli 80 kilometrin rajoitus. Lysähdin siihen ja jalat menivät alta. Pelästyin niin kamalasti. Joku oli kuulemma ajanut siitä ohi sataa kilometriä tunnissa, Välimaa kirjoittaa Facebookissa.

Hän kertoo, että tuolla hetkellä peura oli vielä keskellä tietä ja autojen hätävilkut olivat päällä, mutta nämä seikat eivät saaneet ohikulkijoita pysähtymään tai hidastamaan. Ohi oli hänen tietojensa mukaan ajanut useita autoja.

Paikalle tullut riistayhdyshenkilö vei kuolleen peuran pois.

Välimaan mukaan paikalle osui myös vapaalle ollut pelastuslaitoksen työntekijä.

– Hän pisti minut, sokissa olevan kuljettajan, ajamaan pari sataa metriä huoltoaseman pihaan.

Auton tuulilasi oli rikki ja Välimaan mukaan lasia oli sisällä autossa. Hänen mukaansa pelastuslaitoksen työntekijä oli laittanut hänen äitinsä ja siskonsa kävelemään perässä pitkin ison tien vartta ilman saattajaa.

– Äiti ja sisko olivat hysteerisenä. Etenkin äiti reagoi hyvin voimakkaasti.

– Hän oli itse lähtenyt tilanteesta autolla pois eikä ollut ilmeisesti oikein sanonutkaan mitään.

Poliisi ei saapunut turmapaikalle

Välimaa kertoo, etteivät poliisi tai ambulanssi tulleet paikalle. Hän oli vain puhelimitse yhteydessä poliisiin. Myös hätäkeskuksesta oli tiedusteltu puhelimitse henkilövahinkoja ja tapahtunutta tilannetta.

Seuraavaksi Välimaa ja hänen sisarensa menivät Sastamalaan päivystykseen, sillä he olivat saaneet lasia kasvoihinsa.

– Äitiä ambulanssi kävi kotona hoitamassa, koska kipuja oli tullut myöhemmin.

Välimaan mukaan hänelle jäi tunne, ettei heidän turvallisuuttaan ajateltu riittävästi. Vain peuran kanssa törmännyttä autoa ajanut nainen oli Välimaan mukaan rauhoitellut heitä tilanteessa.

– Suojelusenkelit olivat todellakin matkassa ja täytyy muistaa, että jokainen päivä on elämisen arvoinen ja lahja. 

Lue myös:

    Uusimmat