Ulkomailla asuvat läheiset huolestuivat savonlinnalaisesta ystävästään – Belgian poliisin vinkki pelasti lopulta naisen hengen

Poliisiyhteistyö yli rajojen pelasti suomalaisen naisen hengen viime sunnuntaina.

Pienen belgialaisen kaupungin Kortrijkin poliisi sai tiedon mahdollisesta itsemurhayrityksestä Savonlinnassa sunnuntaina ja välitti vinkin eteenpäin Suomeen, kertoo The Brussels Times. Vinkki oli peräisin henkilöltä, joka oli itse saanut tiedon asiasta ystävältään Englannista. Belgiassa ja Englannissa asuvien ystävien yhteinen, suomalainen ystävä oli aiemmin asunut Belgiassa, mutta sittemmin asettunut Savonlinnaan.

Belgiassa ja Englannissa asuvat ystävykset olivat yrittäneet varoittaa mahdollisesta itsemurhayrityksestä myös Suomen poliisia. Vinkin saatuaan Belgian poliisi antoi hälytyksen hätäalustalla, jonka jälkeen Europol eli EU-maiden poliisiorganisaatioiden yhteenliittymä tarttui tapaukseen ja otti yhteyden poliisiin Savonlinnassa.

Belgian poliisi sai vielä samana päivänä tiedon suomalaisilta kollegoilta, että itsemurhaa yrittänyt nainen oli löydetty ajoissa. Nainen oli ottanut yliannostuksen lääkkeitä, mutta hänet pystyttiin elvyttämään, eikä hänellä ollut enää välitöntä hengenvaaraa.

– Vanhanaikaisen poliisityön ja kansainvälisen viestinnän sekä poliisiviranomaisten yhteistyön ansiosta inhimillinen tragedia vältettiin, belgialainen poliisi kommentoi jälkikäteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja