Ukrainan puolella taistelevat venäläiset vapaaehtoisryhmät: Kylä vallattu Venäjän puolelta

Ukrainan puolella taistelevat venäläiset vapaaehtoisryhmät kertovat vallanneensa kylän Venäjän puolelta Ukrainan rajan tuntumasta.

Vapaan Venäjän legioona -nimisen ryhmittymän mukaan se on ottanut haltuunsa Tjotkinon kylän, josta Venäjän armeija on vetäytynyt.

Aiemmin tänään kaksi Venäjän hallintoa vastustavaa aseellista ryhmää kertoi hyökänneensä Venäjän läntisen rajan yli.

Vapaan Venäjän legioonan lisäksi Siperian pataljoona ilmoitti Telegram-sivuillaan aloittaneensa hyökkäyksen Venäjälle Ukrainasta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Molemmat ovat vapaaehtoisista venäläisistä koostuvia aseellisia ryhmiä, jotka sanovat vastustavansa Venäjän hallintoa. Ryhmät ovat taistelleet Ukrainan puolella sodan aikana.

– Otamme maamme hallinnolta takaisin sentti sentiltä, Vapaan Venäjän legioonan Telegram-viestissä sanotaan.

Kreml sanoo torjuneensa hyökkäysyrityksen

Kreml vahvisti, että aseelliset ryhmittymät ovat yrittäneet hyökkäystä Venäjän läntisellä Ukrainan rajalla. Ministeriön mukaan Venäjän panssariajoneuvoihin ja miehistönkuljetusvaunuihin kohdistunut hyökkäys tapahtui aamuyöllä.

Venäjän puolustusministeriö kertoi torjuneensa hyökkäysyrityksen ja pakottaneen hyökkääjät vetäytymään. Ministeriö kertoi käyttäneensä hyökkäyksen torjumiseen ohjuksia, tykistöä ja ilmavoimia.

Ukrainan rajan tuntumassa sijaitsevan Kurskin viranomaiset puolestaan kertovat sulkeneensa alueen koulut hyökkäysten vuoksi ja määränneensä oppilaat etäopetukseen ainakin perjantaihin asti.

Uutistoimisto Reuters tai MTV Uutiset ei ole pystynyt vahvistamaan väitteitä hyökkäyksestä riippumattomista lähteistä.

Venäläiset vapaaehtoiset taistelevat Ukrainan puolella – tällainen on Siperian pataljoona 2:22
MTV Uutiset tutustui Siperian pataljoonan toimintaan viime joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat