Ukrainalaistoimittajalta hurja väite MTV:n haastattelussa Hersonin tilanteesta: "Ukrainalaismielisiä kaapataan, hakataan ja kidutetaan"

Ukrainalainen toimittaja kertoo, millainen tilanne Hersonissa on: Venäläissotilaat hakkaavat, ihmiset odottavat ukrainalaisarmeijaa" 3:04
Ukrainalainen toimittaja kertoo, millainen tilanne Hersonissa on: Venäläissotilaat hakkaavat, ihmiset odottavat ukrainalaisarmeijaa"

Venäläiset joukot ottivat hyökkäyksen ensimmäisinä päivinä haltuunsa lähellä Krimiä sijaitsevan noin 300 000 asukkaan Ukrainan Hersonin. 

Herson oli ensimmäinen suurempi kaupunki, jonka Venäjä miehitti hyökkäyksensä jälkeen. Nyt Ukraina on kohdistanut vastaiskujaan Venäjän miehitysvallan alla olevaan kaupunkiin. 

Ukrainan Hersonista Kiovaan reilu pari kuukautta sitten perheineen paennut toimittaja Dmitriy Bagnenko kertoo MTV Uutisille, että kaupunkiin jääneet ihmiset odottavat nyt ukrainalaisarmeijan saapumista.

Bagnenkon mukaan jopa yli puolet Hersonin asukkaista pyrkisi poistumaan kaupungista, mutta kaikilla ei ole siihen varaa.

Hakkaamista ja ruumintarkastuksia

Monella kaupunkiin jääneellä on tukalat oltavat.

– Venäjän armeija ja Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kaappaavat ukrainalaismielisiä ja hakkaavat ja kiduttavat heitä, Bagnenko sanoo, 

Venäjän armeijalla on kaupungissa tarkastuspisteitä, joissa tehdään ruumiintarkastuksia.

– He voivat tarkistaa puhelimesi halutessaan, etkä voi sanoa mitään. He etsivät muun muassa ukrainamielisiä tatuointeja, kuten Ukrainan lippuja. 

– He pelkäävät ja yrittävät löytää kapinallisia kaikkialta.


Lue myös:

    Uusimmat