Ukraina tarvitsee puoli miljoonaa nuorta sotilasta lisää – tämä on keski-ikä rintamalla nyt

MTV Ukrainassa: Tämän vuoksi rintamalle tarvitaan puoli miljoonaa taistelijaa lisää 2:50
Katso Niko Nurmisen raportti Kiovasta: "Kyllä siellä erittäin väsyneitä myöhäiskeski-ikäisiä miehiä alkaa olla".

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi tänään saaneensa maan asevoimilta pyynnön kutsua palvelukseen jopa puoli miljoonaa ihmistä lisää. Mahdollisessa liikekannallepanossa rintamalle haluttaisiin erityisesti nuorempaa väkeä. 

Kiovasta raportoiva MTV:n sotakirjeenvaihtaja Niko Nurminen sanoo, että lisävahvistuksien tarve rintamalle on ollut selvää sodan alusta saakka. 

– Ukrainan armeijan koko – noin 800 000 taistelijaa – on vain yksinkertaisesti liian pieni vastustaakseen Venäjän ase- ja miesylivoimaa, Nurminen sanoi Kymmenen uutisissa.

Nurminen toteaa, että pitkät taistelut ovat väsyttäneet erityisesti vanhemmat taistelijat. 

– Keski-ikähän tuossa taistelijakunnassa on yli 40, joten kyllä siellä erittäin väsyneitä myöhäiskeski-ikäisiä miehiä alkaa olla.

Ukrainan parlamentin valmistelemat kutsuntasäännöt painottuisivatkin taistelijakunnan nuorentamiseen. Tähän saatetaan pyrkiä esimerkiksi rintamallelähtövelvollisuuden ikärajaa pudottamalla.

– Tuo kutsuntaikä on tällä hetkellä 27, ja noissa parlamentin ehdotuksissa on tällä hetkellä, että sitä laskettaisiin 25 ikävuoteen.

Zelenskyi kertoi aiemmin tänään tiedotustilaisuudessa, ettei lopullista päätöstä liikekannallepanosta ole vielä tehty. Zelenskyi arvioi, että mobilisaatio vaatisi 13,5 miljardia dollaria lisärahaa. 

Lue myös:

    Uusimmat