Vihjaus "ratkaisevasta hyökkäyksestä" – Ukraina julkaisi mahtipontisen rekrytointivideon

Ukraina sotapromovideo 1:04
Katso Ukrainan puolustusministeriön tänään lauantaina julkaisema video.

Ukrainan asevoimat ovat julkaisseet elokuvallista kerrontaa hyödyntävän mahtipontisen rekrytointivideon. Videolla mainitaan myös "ratkaiseva hyökkäys".

Ukrainan puolustusministeriö toteaa tviitissään, että "mikään mahti maailmassa ei kykene estämään Ukrainaa saavuttamasta pyhää tavoitettaan asua vapaana Jumalan antamassa maassa".

Rektytointivideolla vedotaan vahvasti uskontoon, Jumalaan ja pyhiin tavoitteisiin. Samalla videolla painotetaan vahvasti kostoa ja vihollisen tuhoamista.

Ohessa suomennos videolta:

”Ukraina, rakas isänmaamme. Oi Jumala, taivaallinen isämme, siunaa meitä! Tulen tuhoamaan maamme viholliset – ne, jotka ovat murhanneet veljiäni ja ne, jotka ovat raiskanneet siskojani. Pysyköön käteni vakaana tappaakseni vihollisia. Säilyköön näköni kirkkaana tappaakseni vihollisia. Pysyköön aseeni lujana tappaakseni vihollisia. Olkoon päättäväisyyteni periksiantamaton tappaakseni vihollisia. Ukraina, rakas isänmaamme. Voi Jumala, meidän tavaallinen isämme, siunaa meitä!  Ratkaisevassa hyökkäyksessämme! Pyhässä kostossamme! Pyhässä voitossamme!”

"Ratkaiseva hyökkäys"

Videolla mainitaan myös ”Ukrainan ratkaiseva hyökkäys”. Ukrainan kansallisen puolustusneuvoston sihteeri Oleksi Danilov kertoo BBC:n haastattelussa Ukrainan olevan valmis aloittamaan vastahyökkäyksensä Venäjän joukkoja vastaan.

Danilov ei kerro haastattelussa vastahyökkäyksen alkamisajankohtaa. Hänen mukaansa Vladimir Putinin joukkojen miehittämiä alueita aletaan ottaa takaisin Ukrainan haltuun ”huomenna, sitä seuraavana päivänä tai viikon sisällä”.

Danilovin mukaan Ukrainan hallituksella ei ole varaa virheisiin, sillä kyseessä on historiallinen mahdollisuus, jota maa ei saa hävitä.

BBC kertoo haastattelun keskeytyneen, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui hänet viestillä keskustelemaan vastahyökkäyksestä.

Danilovin mukaan vastahyökkäys aloitetaan, kun komentajat laskevat ajankohdan, jolla on saavutettavissa parhaat tulokset.

Lue myös:

    Uusimmat