Mainos

Ukkosrintama etenee katkoen sähköjä ja syösten rakeita

Suomen yli liukuu parhaillaan kaksi eri ukkosrintamaa, joista toinen koetteli alkuiltapäivästä Tampereen seutua.

Ukkosmyräkän jäljiltä sähköttä on noin 6 000 taloutta Nokian ja Lempäälän seudulla ja tuhatkunta Pälkäneellä. Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskän mukaan vikoja paikannetaan parhaillaan. Hän arvioi, että osa asiakkaista saa sähköt takaisin melko piankin.

Ukkonen on sytyttänyt Pirkanmaalla myös tulipaloja. Urjalassa paloi maatilan vanha varastorakennus ja Hämeenkyrössä saunamökki. Asuinrakennuksia ei ole tuhoutunut.

Paikallisia sääilmiöitä

Keski-Suomessa on satanut aamupäivällä paikoin rankasti vettä. Jyväskylän Hippoksen pysäköintialueella vesi tulvi muutamiin autoihin sisälle asti. Äänekosken Suolahdella puolestaan sadevettä on valunut kellareihin. Pelastuslaitoksen mukaan vahingot ovat kuitenkin jääneet vähäisiksi.

Äänekosken seudun päällystöpäivystäjä Janne Gronström kertoo MTV:n uutisille, että Uuraisilla trombi on pyyhkäissyt leirintäalueen yli kaataen puita ja autoja. Trombin jäljiltä alueella on ainakin kaksi loukkaantunutta ihmistä ja Keski-Suomen Ylen mukaan ainakin yksi henkilö on jäänyt kaatuneen puun alle.

Ukkosrintaman liepeillä Päijät-Hämeessä tuuli on ollut paikoin voimakasta ja ukkonen jyrähteli kello 14 aikoihin. Muun muassa Padasjoella koettiin nopea sadekuuro, jossa rakeita sinkoili maahan noin viiden minuutin ajan.

Forecan meteorologi Miina Manninen kertoo, että ukkosrintama on matkalla kohti Perämeren rannikkoa, jonka ylitettyään rintama väistynee luoteeseen. Illalla Perämeren tuntumassa tuuli voi yltyä puuskissa myrskylukemiin eli yli 21 metriin sekunnissa.

Kajaanin pohjoispuolella kulkeva toinen ukkosrintama on osoittamassa heikkenemisen merkkejä, vaikka maan itäosissa paikalliset ukkoskuurot ovatkin illalla mahdollisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.