Ukkonen säikäytti Kouvolassa – palokunta varautui 13 yksikön voimin hälytykseen "suurpalosta"

Ukkosrintama pyyhkäisi iltapäivällä Kouvolan yli ja aiheutti erikoisen tilanteen palokunnalle. Pelastuslaitos sai hälytyksen Anjalantielle suurpalosta, mutta sankan savun syyksi paljastuikin  ukkosen aiheuttama oikosulku.

– Tänne hälytettiin kolmetoista yksikköä alun perin. Kun ensimmäinen yksikkö ehti paikalle, he ilmoittivat, ettei paloa ole ja muita yksiköitä peruttiin, kertoo päivystävä palomestari Ilpo Kopra Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Sähköjohdot savusivat oikosulun vuoksi.

– Täällä ei ole minkäänlaista tulipaloa, vaan voimakas ukkosrintama on mennyt kohteen yli ja on todennäköisesti aiheuttanut jonkinlaisen oikosulun tyhjillään olevan navettarakennukseen menevissä sähköjohdoissa. Ne kärähtivät ja savusivat, Kopra toteaa.

Pelastuslaitos odottelee sähköyhtiötä paikan päälle.

– He tulevat katsomaan nämä sähköjohdot kuntoon. Rakennus on tutkittu ja siellä ei ole minkäänlaista vaaraa tällä hetkellä. Ketään henkilöä ei ole ollut vaarassa missään vaiheessa, Kopra kertoo.

– Tällaista ei usein satu, mutta aina silloin tällöin voimakkaat sääilmiöt aiheuttavat tällaista. Jos salama iskee sopivasti lähelle tai kohteeseen, niin näin voi käydä, hän jatkaa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja