Mainos

Ukin rakentama rintamamiestalo Järvenpäässä

Tämän romanttisesti sisustetun omakotitalon herkkyyden takana on paljon lämpöä, joka juontuu sen juurista. Kysymyksessä on emännän mummila, vuonna 1952 Ukin omin käsin rakentama rintamamiestalo. Ukki ja mummi asuivat Mäntsälässä, josta Ukki ajoi polkupyörällä töiden ohella rakentamaan omaa taloa Järvenpäähän. Nyt rakas mummila on sitten lapsenlapsen koti, jota aviomies rakkaudella kunnostaa.

Rouvan oma äidin tekemä hääpuku on esillä, koska vain yhden päivän käyttö tuntuu unelmamekolle liian vähäiseltä. 5-vuotias prinsessaleikkejä rakastava Elli vaatiikin äitiä pukeutumaan siihen silloin tällöin, viimeksi kun yhdessä katsottiin Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmaa, piti äidinkin olla upeassa puvussa yksi illan prinsessa.

Ellillä on oma huone, pian 2-vuotias Nuutti nukkuu vielä äidin ja isän huoneessa. Täällä siis leikitään prinsessaleikkejä ja vietetään teehetkiä. Hauskaa on se, että äiti on leikkinyt samoja leikkejä tässä huoneessa lapsena yhdessä serkkujensa kanssa, kun oli mummilassa kylässä.

"Vaikka koti on tietysti meidän ja olemme tehneet ihanien ystävien ja sukulaisten avulla valtavasti remonttia täällä, tuntuu kuin asuisimme täällä mummilassa yhdessä mummin ja Ukin kanssa. Se on kyllä mukava tunne", rouva sanoo.

Suurimman remontin koki keittiö, jossa on nyt tilaa puuhata ja kokata. Keittiö onkin talon lämmin sydän, jossa vietetään paljon aikaa. Uusi puuhella on talvella kovassa käytössä. Keittiössä on paljon työtasoja ja kaappitilaa, vanhaa ja uutta on yhdistelty lempeästi siten, että on syntynyt lämmin tunnelma. Saarekkeen paikalla oli mummin aikaan keittiön pöytä, mutta nyt on tyydytty yhteen ruokapöytään olohuoneen yhteydessä olevassa ruokailutilassa.

Antiikkikaupasta ostetun ruokapöydän yläpuolella on vanhat ikkunanpokat peilin kehyksinä. Hauska peili-ikkuna tuo tilaan uuden ulottuvuuden. Osa kodin vanhoista kalusteista on ostettu naapurista. Omistaja myi ne pois ja nyt ne siis saivat uuden kodin mukavasti aidan takaa.

(T.i.l.a. 4.4.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.