Mainos

Uhka saattaa kohdistua paitsi Suomeen, myös Suomesta muualle Eurooppaan

Pariisin tapahtumien jälkeen Suomessa kohotettiin viranomaisten toimintavalmiutta. Maan rajat ylittävä liikenne on nyt tavallista tarkemman viranomaismielenkiinnon kohteena. Matkalaisten passeja ei silti tutkita sen tiuhempaan kuin ennenkään.

– Suurin osa työstä tehdään taustalla, mikä ei yksittäiselle matkustajalle näy lainkaan, sanoo Rajavartiolaitoksen esikunnan valmiuspäivystäjä Petteri Leppänen.

MTV Uutisiin on kuitenkin ottanut yhteyttä ihmisiä, jotka kertovat, että esimerkiksi Ruotsin-lautalta tullessa sekä Rajavartiosto että Tulli olivat näkyvästi matkustajia vastassa.

– No, tietysti on hyvä näyttää matkustajille, että viranomaiset ovat valppaina, havainnon kuittaa valmiuspäivystäjä Leppänen.

Kohotettu toimintavalmius on voimassa toistaiseksi. Tilanne on jatkuvan arvioinnin ja analyysin kohteena.

– Sekä poliisilla, tullilla että rajalla on omat yhdyshenkilönsä ulkomailla. Lisäksi on omia verkostoja Suomesta ulkomaille. Näitä hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti tällaisessa tilanteessa, kuvailee Leppänen.

Ranskasta tulevaa uutta tietoa käytetään kahden asian arvioimiseen.

– Uuden tiedon valossa arvioidaan mikä on Suomeen kohdistuva uhka tai Suomesta muualle Eurooppaan kohdistuva uhka, sanoo Leppänen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.