Mainos

Ugandalainen ministeri naamioitui huntuun käräyttääkseen kiristäjähoitajia

Ugandan terveysministeri Sarah Opendi on turvautunut peiteoperaatioon kitkeäkseen korruptiota. Hän tekeytyi perjantaina potilaaksi ja havaitsi sairaalahenkilökunnan vaativan rahaa toimenpiteistä, joiden pitäisi olla ilmaisia.

Ministeri kertoi lauantaina, että hän oli peittänyt kasvonsa hunnulla ja matkannut sairaalaan moottoripyörätaksilla pääkaupungissa Kampalassa.

– Olen saanut paljon valituksia, että sairaalan henkilökunta kiristää rahaa potilailta, Opendi kertoi.

Ministeriltä otettiin sairaalassa muun muassa laboratoriokokeita, joista vaadittiin 150 000 shillingin eli noin 35 euron lahjusta, vaikka toimenpiteiden piti olla ilmaisia.

Naamioitunut ministeri kieltäytyi kertomansa mukaan maksamasta. Myöhemmin toinen hoitaja vaati lahjusta eri toimenpiteestä. Nyt ministeri maksoi – ja kutsui sitten poliisin paikalle. Poliisi otti kiinni molemmat lahjusta vaatineet.

Sairaalaan varajohtaja kiitteli ministerin peiteoperaatiota.

– Olemme kiitollisia. Ilman paljastusta potilaat kärsisivät näiden julmien työntekijöiden käsissä, sanoi Stephen Kyebambe.

Potilaiden kiristys on perin yleistä Ugandan valtiollisissa sairaaloissa, jossa joidenkin työntekijöiden kuukausipalkka jää alle 60 euroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.