Mainos

U2 viihdytti koko kantakaupunkia - konsertti kuului kilometrien päähän

Eilinen U2:n konsertti vyöryi ilmoille sellaisella volyymilla, että yhtyeen musiikista pääsi nauttimaan lähes koko Helsingin kantakaupunki. Myös sääolosuhteet olivat niin kutsutuille salakuuntelijoille suotuisat. Konserttipaikan ympäristöön olikin kerääntynyt runsaasti ihmisiä nauttimaan ilmaiskonsertista.

Töölössä asuva Niina Arola kertoo, että musiikki kuului hänen parvekkeelleen, noin 400 metrin päähän stadionista niin hyvin, että laulujen sanat oli täysin erotettavissa.

- Aloin jo miettiä, että pitää lauantain konserttiin myydä terassipaikkoja viiden euron hintaan, Arola naureskelee.

Vaikkei U2 olekaan Arolan mielimusiikkia, eivät häntä konsertin äänet häirinneet.

- Hyvä vain, että täällä Töölössäkin kuuluu joskus jotain, Arola kuittaa.

Konsertin annista nautti myös Töölössä asuva Katri Kallio, vaikka se estikin hänen aikeensa käydä aikaisin nukkumaan.

- Minulla olivat kaikki ikkunat kiinni ja silti laulujen sanat kuuluivat selvästi sisälle. Eihän siinä nukkumaan voinut mennä, vaikka aamulla odottikin aikainen herätys töihin. Lopulta pistin kyllä korvatulpat päähän, nauraaKallio.

Samanlaisia havaintoja saatiin pitkin iltaa myös muualta Helsingistä, muun muassa Kalliosta, Alppilasta ja Herttoniemestä saakka.

- Kyyneliä tuli silmäkulmaan kuunnellessa With Or Without You- ja Moment Of Surrender -kappaleita, joiden kohdilla myös Bonon upeasta äänestä sai kaiken irti. Oli mahtava kokemus päästä U2:n keikalle omassa olohuoneessaan. Taivaalle heijastuva valoshowkin näkyi jonkin verran, kertoo Alppilassa asuva Satu Jäske MTV:n uutisille.

Kallion ja Alppilan kaupunginosat sijaitsevat noin kilometrin päässä stadionista. Herttoniemeen on sen sijaan kantakaupungista matkaa useampia kilometrejä, mutta meri kuljettaa ääntä tehokkaasti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.