Mainos

Tytöt pahoinpitelivät pienryhmäkodin työntekijän ja lukitsivat kanatarhaan

Kaksi tyttöä on pahoinpidellyt pienryhmäkodin työntekijän Mäntyharjulla ja ryöstänyt muun muassa puhelimen, rahaa ja auton, sanoo syyttäjä haastehakemuksessa. Lokakuista tapausta käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa. 

Syytteen mukaan toinen tytöistä pyysi työntekijältä lääkkeitä, minkä jälkeen tyttö ja työntekijä menivät hakemaan niitä yhdessä toimistohuoneen kanssakaapista. Tällöin tyttö löi syytteen mukaan työntekijää päähän pihdeillä. Työntekijälle aiheutui otsaan neljän sentin haava, joka vuosi verta ja vaati ompeleita. 

– Vastaajat ovat ottaneet sekä saaneet (työntekijän) luovuttamaan heille seuraavaa omaisuutta: kaksi matkapuhelinta, sim-kortteja, käteistä rahaa ja auton avaimet, syytteessä sanotaan. 

Tyttöjä syytetään myös vapaudenriistosta, koska he veivät syyttäjän mukaan työntekijän liikkumisvapauden ja sulkivat hänet kanatarhaan. Kanatarhan portin voi lukita pihalta säppilukolla. 

Työntekijä potki kanaverkkoon reiän ja pääsi näin avaamaan oven. 

Ohitti poliiseja ja oikoi ajolinjoja 

Tytöt poistuivat paikalta autolla, jonka avaimet he olivat saaneet. Syytteen mukaan toinen tytöistä vaaransi liikennettä muun muassa ohittamalla poliisiautoja ja oikomalla ajolinjoja. 

Ensimmäinen poliisiauto lähti tyttöjen perään Valkealassa. Nastolassa tytön ajama auto osui lopulta kaiteeseen. 

Tytöt olivat tapahtuma-aikaan 15- ja 16-vuotiaita. 

Työntekijä oli pienryhmäkodissa yksin työvuorossa ilman ulkopuolista apua. Työntekijöitä on ohjeistettu antamaan kaikki pyydetyt tavarat uhkaajille. 

Toista tytöistä syytetään nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta. Toinen puolestaan on saanut edellisten lisäksi syytteet myös nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Syyttäjä vaatii tyttöjä ehdolliseen vankeusrangaistukseen tai nuorisorangaistukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.