Tytär jätti syöpäsairaalle äidilleen kauniin viestin lumeen – näkyi sairaalahuoneen ikkunasta

2:42
Tulevaisuudessa jopa joka kolmas suomalainen saattaa sairastua syöpään, kertoo osaston ylilääkäri Petteri Hervonen HUS Syöpäkeskuksesta.

Kaukana kotoaan aivosyöpää vastaan taisteleva nainen sai tyttäreltään kannustavan viestin, kertoo muiden muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Guatemalalainen Michele Schambach, 65, sairastaa oligodendroglioomaa. Pahanlaatuista aivokasvainta hoidetaan Yhdysvalloissa solunsalpaaja- ja sädehoidolla. Hoidot eivät kuitenkaan ole tehonneet syöpään. Michelen oloa ei helpota se, että hän on niin kaukana kotoaan.

Kannustaakseen äitiään Michelen tytär Marie Schambach päätti sairaalavierailunsa yhteydessä piristää äitiään suloisella tavalla.

Äiti ilahtui saamastaan viestistä

Marie ei ollut koskaan ennen nähnyt lunta, jota helmikuussa pyrytti Clevelandissa sijaitsevan sairaalaan pihaan. Michelen ikkunasta näki yhä valkoisemmaksi muuttuvalle nurmikentälle. Marie-tytär päätti jättää lumeen suloisen viestin nostaakseen äitinsä taistelutahtoa.

Marie piirsi lumeen syöpänauhan ja kirjoitti sen alle: ”Äiti, ole urhea”. Tämän jälkeen Marie pyysi isäänsä herättämään äitinsä ja viemään hänet ikkunan ääreen.

– Hän oli iloinen, niin, niin iloinen, Marie kertoo CNN:lle.

Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä Marie sanoo, että aivosyöpä valitsi väärän supernaisen.

Marie toivoo, että muutkin sairaalan potilaat näkevät viestin ja tuntevat, että heistä välitetään.

Olo parani pian koskettavan viestin jälkeen

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Michelen hoidosta vastaava Cleveland Clinic jakoi Twitter-tilillään kuvan lumeen kirjoitetusta koskettavasta viestistä.

– Pääkampuksellemme jätettiin tänään kaunis viesti. Henkilö, joka tämän on kirjoittanut, on koskettanut sydämiämme, twiitissä kirjoitetaan.

Marie kertoo äitinsä saaneensa klinikan twiitin jälkeen paljon viestejä. Tytär on iloinen, että ihmiset osoittavat välittävänsä. Viestit ovat saaneet myös syöpäsairaan Michelen hymyilemään.

Pian lumeen jätetyn viestin jälkeen vaikutti siltä, että Michelen tila on parantunut. Lääkärit uskovat, että kyseessä on lääkkeen vaikutus. Itsekin lääkärinä työskentelevä Marie ei tyrmää lääketieteen vaikutusta, mutta uskoo myös henkisen tuen parantaneen äitinsä vointia.

Lähteet: CNN, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja