Mainos

Työryhmä selvittää biopolttoaineiden käytön lisäämistä

Kauppa- ja teollisuusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on miettiä mahdollisuuksia biopolttoaineiden lisäämiseksi liikenteessä.

Kauppa- ja teollisuusministeriö asetti tänään työryhmän pohtimaan keinoja biopolttoaineiden lisäämiseksi liikenteessä. Työryhmän tehtävänä on selvittää, miten biopolttoaineiden osuus voitaisiin nostaa viiteen prosenttiin mahdollisimman nopeasti.

Euroopan unioni vaatii, että jäsenmaiden on esitettävä vuotta 2010 koskevat kansalliset tavoitteensa ennen heinäkuuta 2007. Lisäksi EU:n komissio on asettanut tavoitteeksi, että 20 prosenttia liikenteen polttoaineista korvataan biopolttoaineilla vuoteen 2020 mennessä.

Työryhmän puheenjohtajaksi on nimitetty tutkimusprofessori Kai Sipilä Valtion Teknillisestä Tutkimuskeskuksesta VTT:stä.

Liikenne on yksi ilmastoa lämmittävien kasvihuonekaasujen aiheuttaja. Suomessa biopolttoaineiden käyttö liikenteessä on vähäistä verrattuna useisiin muihin EU:n jäsenmaihin.

Pekkarinen pohtisi kaikkia keinoja biopolttoaineiden lisäämiseksi

Valtio saattaa ottaa käyttöön velvoittavia määräyksiä liikenteen biopolttoaineiden käytön lisäämiseksi.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) toivoo asiaa pohtivan työryhmän miettivän, voitaisiinko esimerkiksi bensiinin ja dieselin jakelijoita velvoittaa lisäämään polttoaineeseen etanolia. Myös kuluttajille voidaan tarjota porkkanoita.

- Nämä asiat jäävät työryhmän pohdittavaksi, mutta velvoittavia määräyksiä ei pidä pois sulkea, Pekkarinen sanoi perjantaina esitellessään työryhmän toimeksiantoa.

Kun Suomessa aikanaan haluttiin vauhdittaa lyijyttömään bensiinin siirtymistä, valtio tuki lyijytöntä bensiiniä verohelpotuksilla. Helpotukset nopeuttivatkin lyijyttömään siirtymistä. Lisäksi katalysaattoriautojen hankintaa edistettiin autoverotuksella.

Suomessa biopolttoaineiden käyttö liikenteessä on vielä olematonta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.