Mainos

Työntekijää syytetään vankilapaossa auttamisesta: Jopa 8 vuoden tuomio uhkaa

Newyorkilaisen vankilan työntekijää syytetään kahden vangin Richard Mattin ja David Sweatin paossa auttamisesta, kertoo CNN. Vankilassa räätälinä toiminut Joyce Mitchell on erotettu työstään määräajaksi.

CNN:n mukaan Mitchell on kiistänyt syyllisyytensä. Jos hänet tuomitaan, hän voi saada kahdeksan vuotta ehdotonta vankeutta.

Lähteiden mukaan Mitchell on antanut kaksikolle poranteriä, taskulampuin varustettuja suojalaseja ja muita välineitä, jotka ovat auttaneet heitä paossa. Hänen puhelintaan on myös käytetty toisen karkurin tuttaville soittamiseen.

Lisäksi Mitchelliä epäillään viranomaisen mukaan vankien pakokuskiksi. On kuitenkin myös kerrottu, että Mitchellin oli alun perin tarkoitus toimia pakokuskina, mutta hän kirjautui sairaalaan paniikkikohtauksen vuoksi.

Mitchell on maininnut tutkinnan aikana, että Matt sai hänet tuntemaan itsensä erityiseksi. Tutkinnassa olevan teorian mukaan Matt hurmasi Mitchellin, jotta tämän avustaisi heitä paossa.

Myös työntekijän aviomiehen Lyle Mitchellin osuutta vankien pakoon tutkitaan, mutta hän ei tällä hetkellä ole syytteessä.

Murhasta tuomitut Matt ja Sweat karkasivat newyorkilaisesta vankilasta viime viikonloppuna. Miehet olivat päässeet pakoon leikkaamalla aukon terässeinään ja sen jälkeen kulkemalla useita eri tunneleita pitkin vankilan ulkopuolella sijaitsevalle viemäriaukolle.

Poliisi on tarjonnut 100 000 dollarin palkkion heidän kiinniottamiseen johtavasta vihjeestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.