Työehtoneuvottelut alkavat: Kiky-kapina käynnissä myös kunta-alalla – työntekijät vaativat vientiteollisuutta korkeampia palkankorotuksia

7:00
Noin 200 000 jäsenen JUKO haluaa irti kiky-tunneista.

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tänään. Työntekijäpuoli vaatii muun muassa kiky-tunneista luopumista ja vientiteollisuutta korkeampia palkankorotuksia. Perusteena ovat palkan lisäksi työolot naisvaltaisilla aloilla.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin tavoitteena on 1,8 prosenttiyksikön palkankorotus vienti-aloilla sovitun 3,3 prosentin päälle.

Sopimusten piirissä on yli 420 000 viranhaltijaa ja työntekijää, joista 250 000 kuuluu joko Tehyyn tai Superiin. Nykyiset työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa 31. maaliskuuta saakka.

KT Kuntatyönantajat on sitä mieltä, että palkankorotukset merkitsisivät noin 660 miljoonan euron kasvua palkkakustannuksiin, mikä olisi hyvin kallis ratkaisu vaikeuksissa oleville kunnille.

KT pitää erittäin tärkeänä, että tulevan sopimuskauden palkankorotukset mitoitetaan kuntien ja kuntayhtymien palkanmaksukyvyn mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja