Mainos

Tynkkynen puolustelee PS:n Kreikka-päätöstä: "Syytän keskustaa ja kokoomusta"

Tämän aamun Huomenta Suomessa käytiin tiukkaa keskustelua kolmannen tukipaketin hyväksymisestä Kreikalle.

Keskustelijoina yhteen ottivat perussuomalaisten uusi varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Tynkkynen joutui puolustelemaan vahvasti perussuomalaisten yksimielistä äänestystä tukipaketin puolesta. Eduskunnan suuri valiokunta antoi eilen hallitukselle valtuudet hyväksyä Kreikan kolmas tukipaketti. Paketti olisi kooltaan yhteensä runsaat 80 miljardia euroa.

– Perussuomalaisten linja on täysin kääntynyt. On absurdia, että puolue, joka on vahvasti nojannut kannatuksensa eurokriittisyyteen ja tukipakettipolitiikkaan, on nyt hyvin kritiikittömästi hyväksynyt, että uusi tukipaketti tulee, aloitti Marin.

– Perussuomalaisten linja ei ole muuttunut, vastasi väitteeseen Tynkkynen.

– Mutta puolueen politiikka on, iski Marin takaisin.

Tynkkynen: Muiden puolueiden syy

Tynkkynen väittää kuitenkin perussuomalaisten linjan pysyneen samana, vaikka nyt jouduttiin antamaan periksi.

– Perussuomalaiset olivat sitä mieltä, että seuraisi hallituskriisi, jos lähtisimme tässä äänestämään eri tavalla, Tynkkynen perustelee.

Tynkkynen siirtääkin vastuun muille kuin omalle puolueelleen.

– Syytän kyllä tästä kokoomusta ja keskustaa, kun lähdettiin tällä tavalla hallitusohjelmasta lipeämään. Toissijaisesti syytän aiempia hallituspuolueita, jotka ovat olleet tätä politiikkaa sorvaamassa.

Lisäksi Tynkkynen syyttää oman puolueensa sisällä ollutta näkemystä siitä, että tilanteeseen ei olisi voitu millään vaikuttaa. Hän kertoo olevansa henkilökohtaisesti tukipakettipäätöstä vastaan.

Euroalueen politiikan on muututtava, vaativat varapuheenjohtajat

Varapuheenjohtajat ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että koko euroalueen talouspolitiikasta pitäisi nyt alkaa keskustella.

Tynkkysen mukaan vaihtoehtoina on talouspolitiikan yhdentyminen aiempaa enemmän, tai sitten päinvastainen suunta. Marin taas peräänkuuluttaa toisenlaisia toimia Kreikassa, sillä nykyiset lainaehdot ovat hänen mukaansa kuristaneet Kreikan talouden kasvukyvyttömyyteen.

– Meidän pitää hakea uudenlaisia ratkaisuja Kreikkaan, jotta saisimme maan takaisin jaloilleen. Sitä kautta vahvistamme Kreikan maksukykyä, ja kenties saisimme tulevaisuudessa velkojamme takaisin, sanoo Marin.

Molemmat ovat sitä mieltä, että lainaehtoja ei pitäisi muuttaa.

– Velkoja ei pitäisi lähteä leikkaamaan eikä maksuaikoja pidentämään. Jos IMF lähtee niitä vaatimaan, emme voi lähteä mukaan, lupaa Tynkkynen.

Juttua muokattu 14.8. kello 9.39: Lisätty kappale siitä, että Tynkkynen myös syyttää omassa puolueessa ollutta näkemystä siitä, ettei Kreikan tukipaketista päätettäessä voitu enää vaikuttaa. Lisätty myös maininta, että Tynkkynen on henkilökohtaisesti tukipakettipäätöstä vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.