Mainos

Tyks tallettaa potilastiedot sähköiseen arkistoon

Tyks on ensimmäisenä sairaalana Suomessa ottanut käyttöön sähköisen järejestelmän, johon arkistoidaan kaikki potilasasiakirjat. Sähköiseen potilaskertomukseen siirtyminen on osa Kansallista terveysprojektia.

Turun yliopistollinen keskussairaalaa on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön järjestelmän, jonka avulla kaikki sairaalan potilasasiakirjat lajitellaan sähköiseen arkistoon.

Valtioneuvosto päätti vuosi sitten, että terveydenhuollossa otetaan valtakunnallisesti käyttöön sähköinen sairauskertomus. Kaikki sairaalan potilasasiakirjat lajitellaan, indeksoidaan ja digitoidaan sähköiseen arkistoon. Hanke toteutetaan sairaaloita varten tehdyllä käyttöjärjestelmällä. Uudet potilaskertomukset tallennetaan suoraan sähköiseen muotoon, vanhat paperilla olevat tiedot digitoidaan skannaamalla. Sähköiseen potilaskertomukseen siirtyminen on osa Kansallista terveysprojektia. Järjestelmän on tarkoitus kattaa ennen pitkää Tyksin lisäksi muut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yksiköt sekä Tyksin hallinnon asiakirjat.

Vastuu kaikkien Suomen 21 sairaanhoitopiirin sairaaloiden ja terveyskeskusten siirtymisestä valtakunnalliseen sähköiseen järjestelmään on yliopistollisilla keskussairaaloilla. Projektia johtava lääkäri Pirkko Kortekangas Tyksistä sanoo, että käyttöönotettu järjestelmä on johdonmukainen askel kohti tiedon kokonaishallintaa terveydenhuollossa. Hoitava henkilökunta saa tiedon helpommin käyttöönsä. Järjestelmä ratkaisee myös monia tiedon pysyvän arkistoinnin.

-Tyksin valitsemalla KIBI Hospital Management -järjestelmä on uutuus Suomessa, sillä aiemmin vanhoja paperilla olevia potilaskertomuksia ei ole pystytty liittämään osaksi sähköistä potilastietoarkistoa, Kortekangas valistaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.