TV4: Ruotsin tiesortuman lähellä asuvat ihmiset kritisoivat alueen metsähakkuita: "Katastrofi"

Ruotsalaismedia TV4:n mukaan useat vajoaman läheisyydessä asuvat asukkaat kritisoivat metsänhakkuita alueella ja uskovat, että tämä saattaa liittyä onnettomuuteen.

– Olemme katsoneet tätä aluetta, jossa metsää on hakattu. Monet meistä, jotka asuvat täällä, ovat keskustelleet siitä, kuinka paljon metsää on hakattu. Mihin kaikki vesi on mennyt? kysyy eräs nainen, jonka kanssa TV4 Nyheterna keskusteli.

Useita autoja meni romahtaneen reunan yli. Kolme ihmistä loukkaantui lievästi.

E6-moottoritien ja Stenungsundin maanvyöryn aiheuttaman vajoaman lähellä asuvat asukkaat suhtautuvat kriittisesti tapahtumiin.

– Katastrofi, sanoo yksi asukkaista.

Pelastuslaitos ja poliisi ovat käyneet aluetta läpi etsintäkoirien avulla, eikä enempää ihmisiä ole löytynyt.

Nyt keskitytään selvittämään sortuman vaikutuksia ympäristöön. Alueella on muun muassa huoltoasema ja mahdollisia vuotoja tutkitaan.

"Monta kuukautta"

Alueelta otetuissa kuvissa näkyy laajoja vaurioita useissa paikoissa. Suurimmat tuhot näyttävät olevan huoltoaseman lähellä, jossa on suuri halkeama.

Ruotsin liikennevirasto arvioi, että vaikutukset liikenteeseen ovat "valtavat" vielä pitkään. Juuri nyt keskitytään liikenteen ohjaamiseen.

Arviolta noin 10 000 ajoneuvoa kulkee reitin ohi päivittäin.

– Muiden teiden on haastavaa selviytyä liikennevirrasta. Yritämme saada raskaan liikenteen kulkemaan E45-tietä pitkin ja välttää sen joutumista pienemmälle tieverkolle, sanoo Ruotsin liikenneviraston aluejohtaja Jörgen Einarsson TV4:lle.

Lue myös:

    Uusimmat