TV-pomolta tuhoisa some-lipsahdus: Kuva sukupuolielimistä naisystävän sijaan 150 kollegalle

Japanilainen TV-kanava Asahi on pyytänyt anteeksi työntekijänsä karmeaa some-lipsahdusta Thaimaan mobiilijournalismitapahtumassa.

Yhtiön Bangkokin-toimiston pomo lähetti kaikille tapahtumaan osallistuneille 150 toimittajalle kuvan sukupuolielimistään Aasiassa suositun Line-viestipalvelun välityksellä. Viestin oli tarkoitus mennä miehen naisystävälle. Tapahtuma oli suunnattu Thaimaassa työskenteleville ulkomaalaisille toimittajille.

Tapahtuman järjestänyt Thaimaan ulkoministeriö vaati kömmähdyksen jälkeen välittömiä toimia. Kuvan julkaisun jälkeen suurin osa osanottajista oli hämillään – kuvan lähettänyt nelikymppinen mies sen sijaan lähti paikalta välittömästi.

– Paikalta poistuminen ei tarkoita, etteikö tapauksella olisi seurauksia, ministeriö varoitti.

Asahi TV kertoikin pahoitteluviestissään irtisanoneensa miehen tehtävistään.

Eroottisten ja vihjailevien kuvien sekä videoiden lähettäminen on yleistynyt valtavasti älypuhelinten aikakaudella. Yksi kuuluisimmista tapahtumista oli Yhdysvalloissa 2011, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen Anthony Weiner jätti tehtävänsä tunnustettuaan lähettäneensä paljastavia kuvia itsestään lukuisille naisille. Tapaus myös tuhosi Weinerin haaveet New Yorkin pormestarikisassa.

Lue myös:

    Uusimmat