Mainos

Tuusulan Ristikytöä kaavaillaan naapurikunnille

Tuoreen selvityksen mukaan pääradan varteen saataisiin uusi 25 000 ihmisen asuinalue liitoksen myötä. Tuusula vastustaa liitosta.

Tuusulalle kuuluva Ristikytö tulee liittää Järvenpäähän ja Keravaan, esittää tuore selvitys. Lisäksi Tuusulan Purola esitetään liitettäväksi Järvenpäähän.

Maaneuvos Jussi-Pekka Alasen tekemän selvityksen mukaan liitokset loisivat edellytyksen rakentaa pääradan varteen jopa 25 000 ihmisen asuinalue, joka hyödyntäisi Järvenpään ja Keravan palveluita. Nyt alueiden yhteenlaskettu asukasmäärä on noin 650.

- Toimivan yhdyskuntarakenteen luominen näille alueille ja raideliikenteen nykyistä tehokkaampi hyödyntäminen ovat tärkeitä sekä kaikkien selvitystä koskevien kuntien kehityksen kannalta että koko Helsingin seudun kehittämisen näkökulmasta, Alanen sanoo.

Tuusula vastustaa liitoksia

Tuusula vastustaa osaliitoksia eikä usko niiden toteutumiseen. Kunnanjohtaja Hannu Joensivun mukaan alueiden kehittäminen onnistuu yhtä hyvin Tuusulalta kuin muilta kunnilta.

- Ja vielä paremmin siksi, että meillä on naapureita vahvempi talous.

Tuusula haluaa kuitenkin kehittää alueita yhteistyössä naapurikaupunkien kanssa.

Selvitys tehtiin Keravan ja Järvenpään toimeksiannosta. Varsinainen esitys lähetetään sisäministeriölle, jos kaupunginvaltuustot niin päättävät. Voimaan se tulisi aikaisintaan vuonna 2009.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.