Tuure Kilpeläinen: Inspiraatiota biiseihin uimahallien saunoista

Iskelmä festivaaleilla Kaihon karavaani -yhtyeensä kanssa esiintynyt Kilpeläinen kertoo ammentavansa kappaleisiin tapaamiensa ihmisten tarinoista.

Tuure Kilpeläinen ja bändin kosketinsoittaja ja haitaristi Jiri Kuronen kertovat, että he käyvät usein keikkamatkoilla eri kaupunkien uimahalleissa.

– Kerran olimme teuvalaisessa uimahallissa, missä eräs vanha mies halusi laulaa meille. Hän vetäisi vanhan Erkki Rankaviitan kansanlaulun. Olimme aivan innoissamme. Ja sitten kun lähdimme, hän oli jättänyt uimahallin respaan sen kappaleen meille poltettuna cd:lle. Se oli mieletöntä, Kilpeläinen muistelee.

Miesten mielestä etenkin uimahallien saunat ovat otollisia paikkoja kuulla mielenkiintoisia elämäntarinoita, joista sitten ottaa vaikutteita kappaleisiin.

– Tässä taannoin olimme Jyväskylässä Aalto Alvarissa, missä saunassa oli pelkästään vanhoja ukkoja. Sanoimmekin siinä, että katsotaanpa, kuinka kauan menee, että aletaan kertoa tarinoita. Ja hetihän se alkoi, Kilpeläinen kertoo.

– Saunassa kukaan ei tiedä, keitä me olemme ja niin sen pitääkin mennä. Olemme kansan yhtye, meissä ei ole mitään tähtiglamouria, hän jatkaa.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja