Tuukka Raskilla kiireinen ilta New Yorkissa – suomalaispuolustajalle taas paljon vastuuta

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers antoi Boston Bruinsille kyytiä kotikaukalossaan Madison Square Gardenilla. Rangers peittosi Bruinsin lukemin 6–2.

Tällä kaudella Rangers ei ole yhdessäkään ottelussa aiemmin lätkinyt yhteensä kuutta maalia, selviää NHL:n verkkosivuilta.

Boston on nyt hävinnyt viidestä viime ottelusta neljä.

Bruinsin maalia vartioi Tuukka Rask, joka torjui ottelussa 28 laukausta 34:stä. Paine myös newyorkilaisten päädyssä oli kova. Raskin kollega Aleksandr Georgijev torjui ottelussa 31 kertaa.

Rangers siirtyi 1–0-johtoon ensimmäisessä erässä. Maalihanat aukesivat toisessa erässä, jonka jälkeen newyorkilaiset olivat 4–1-johdossa.

Kun kolmatta erää oli pelattu alle neljä minuuttia, Rangers johti ottelua 6–1. Boston pääsi kaventamaan erän aikana vielä kerran.

Pelissä kovimmat tehot nappasi Rangersin Ryan Strome, jonka pistetilille rapsahti 1+2-pojot.

Raskin lisäksi kaukalossa nähtiin Bostonin suomalainen Urho Vaakanainen, joka oli jäällä yhteensä lähes parikymmentä minuuttia. Peli oli puolustavalle Vaakanaiselle NHL-kauden kolmas.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina.

Minnesota Wild vei kotonaan 3–1-voiton Los Angeles Kingsistä. Ensimmäisen erän lopussa Wild oli tehnyt jo kaikki maalinsa. Toisessa erässä ei pisteille päästy. Kings sai tehtyä vielä yhden maalin kolmannessa erässä.