Tuttu hahmo palaa Salkkareihin! Aikanaan Aki Nikkisen kanssa melkein avioitunut Karin Ekholm astelee Pihlajakadulle

Inga Sulinin näyttelemä Karin Ekholm tekee paluun Pihlajakadulle 20 vuoden jälkeen – katso tästä ensimmäinen kohtaus! 0:52
Katso myös: Näin Inga Sulinin näyttelemä Karin Ekholm palasi 20 vuoden jälkeen Pihlajakadulle vuonna 2021

Salkkareissa ensikertaa vuonna 2001 nähty Karin Ekholm palaa Pihlajakadulle.

Salatut elämät -sarjaan saapuu hahmo vuosien takaa, kun näyttelijä Inga Sulinin esittämä Karin Ekholm astelee takaisin Pihlajakadulle.

Sulin ja hänen roolihahmonsa Karin esiintyivät Salkkareissa vuosina 2001–2002, jolloin Karinilla oli romanttinen suhde Aki Nikkisen kanssa. Hahmo vieraili sarjassa noin 20 vuoden tauon jälkeen alkuvuonna 2021, ja saapuu nyt uudelleen Pihlajakadulle nuoremman sukupolven Ekholmin vanavedessä. 

Sulin kuvailee Salkkareiden tuotannosta tulleen, Karinin paluuta koskevan puhelun olleen yllättävä. 

– Yllätyksekseni Karin Ekholmia tarvittiin uudestaan. Sehän on tietysti ihan kiva juttu, että käsikirjoittajat keksivät kaivaa kaukaa esiin tämän hahmon, joka jollain lailla tuo mukanaan sinne uusia nuoria. Täytyyhän heillä kaikilla taustansa olla, ja kuinka ollakaan, he ovat sitten keksineet Karin Ekholmin, hän sanoo.

– Totta kai olin otettu, että 78-vuotiasta ihmistä vielä pyydetään johonkin mukaan, hän nauraa.

Sulin kertoo Salkkarit-studiolle palaamisen olleen hänelle mieluinen kokemus. Perhesarjan miljöö ja kova tahti ovat iskostuneet aiemmin liki 10 vuotta Uusi päivä -sarjassa näytelleen Sulinin lihasmuistiin, eikä näin ollen tullut hänelle uutena asiana. 

– Kaikki oli selkeää ja hyvinkin tutun oloista. Vähän kuin kotiin olisi tullut, hän sanoo.

Sulin kuvaa studiolla vallinneen kiireestä huolimatta positiivinen ja huomioonottava ilmapiiri. Näyttelijä koki kuvauksissa myös iloisen yllätyksen, kun häntä vastaan käveli niin ikään Uusi päivä -sarjassa näytellyt Ronja Alatalo, joka esittää Salkkareissa Hani Laitelaa.

– Oli iloinen yllätys tavata yhtäkkiä siellä, hän iloitsee.

Pihlajakadulla asustelee edelleen Karinin menneisyyden heila, yllä mainittu Aki Nikkinen. Karinin ja Akin romanssi sai alkunsa Karinin miehen Erik Ekholmin kuoleman jälkeen. Hahmojen rakkaus syveni ja pariskunta päätti mennä naimisiin, mutta juuri ennen vihkimistä Karinin poika Markus kertoi Akin olevan Erikin avioton lapsi, minkä seurauksena vihkiminen peruttiin.

Sulin muistelee hahmojen romanssia sekä traagisena että koomisena.

– Sehän perustui täysin valheelle, ja Nikkinenhän siinä roisto oli. Mutta ei Karin Ekholm sitä enää muistele, hän on tavannut Nikkisen moneen kertaan ja istunut saman pöydän ääressä. Ei siitä ole enää mitään jäljellä, nyt on uudet kuviot, näyttelijä sanoo.

Edelliskerralla Pihlajakadulla vieraillessaan Karin puolestaan päätyi sänkyyn Lasse Sievisen kanssa. Sulin paljastaa, ettei ollut koskaan aiemmin työskennellyt Lassea esittävän Timo Jurkan kanssa, jonka vuoksi tämän kanssa suoraan sänkyyn hyppääminen ja intiimikohtauksen esittäminen vaativat tunnustelua.

– Piti olla tuntosarvet hyvin ulkona, että kuinkas tässä roolissa kemiat syntyy. Mutta kyllähän ne syntyivät, työtähän se vain on, hän muistelee.

Salatut elämät arkisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat