Tutkittu juttu: Näistä syistä suomalaiset saavat parkkisakkoja

Aikataulujen venähtäminen, tietoinen väärinpysäköinti ja kolikoiden puute ovat yleisimmät syyt, joiden vuoksi suomalaiset työllistävät pysäköinninvalvojia.

Päivä ei aina suju suunnitellusti. Tämä näkyy myös pysäköintivirhemaksuissa. Kyselytutkimuksen vastaajista 68 prosenttia kertoo aikataulujen venymisen vaikuttavan eniten parkkisakon saamiseen. Moni on tuskaillut toimimattoman pysäköintiautomaatin kanssa ja siitä seurauksena 35 prosenttia vastaajista on saanut maksulapun.

– Palaverit venyvät, kaupassa on jonoa, parturissa meneekin pidempään. Niin se vain on, että kello usein juoksee nopeammin kuin ajattelimme. Tämä näkyy myös palvelumme käytössä, kertoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson.

Kolikot loppu – tuurilla mennään

Suomalaisilla on halu uskoa hyvään onneen. Kyselytutkimukseen vastanneista joka viides kertoo saaneensaparkkisakot, kun tuuri ei osunutkaan omalle kohdalle. Kiire ja keskittyminen muihin asioihin voivat aiheuttaa lisähaasteita.

Joka kolmas on vain unohtanut maksaa pysäköinnin ja lähes yhtä monella pysäköintivirhemaksun syyksi paljastuu pysäköintikiekon puuttuminen.

Vastaajista 38 prosenttia kertoo, että kolikoiden puuttuminen johtaa säännöllisesti pysäköintivirhemaksun saamiseen.

Miehille enemmän pysäköintivirhemaksuja kuin naisille

Pysäköintivirhemaksun saaminen herättää myös tunteita. Joka kolmas vastaaja sanoo, että päivä menee aina pilalle. Lisäksi joka viides turhautuu itseään kohdanneesta epäonnesta. Vain 9 prosenttia vastaajista toteaa neutraalisti, että parkkisakko silloin tällöin kuuluu elämään.

Kyselytutkimuksen vastaajista 12 prosenttia oli saanut pysäköintivirhemaksun kuluneen vuoden aikana. Kokonaisuudessaan joka toinen ajoneuvon kuljettaja on saanut joskus ei-toivotun tuulilasiviestin.

Miehet näyttävät saavan enemmän parkkisakkoja kuin naiset. Miehistä 74 prosenttia on saanut pysäköinninvalvojan tekemään työtään. Naisilla vastaava luku on 50 prosenttia.

EasyPark Suomi teetti kyselytutkimuksen IRO Researchilla huhtikuussa 2016. Kyselyyn vastasi yhteensä 1000 suomalaista, joista naisia oli 513 ja miehiä 487. 

Lähde: EasyPark

Lue myös:

    Uusimmat