Mainos

Tutkimus: Väkivaltaisilla tietokonepeleillä on myös etuja

Vaikka väkivaltaiset pelit aiheuttavat aggressiota joillekin pelaajille, osa käyttäjistä kuitenkin hyötyy peleistä.

Vaikka väkivaltaiset pelit aiheuttavat joillekin käyttäjille aggressioita tai vihamielisyyttä, osa hyötyy pelaamisesta, kertoo hollywoodreporter.com. Pelit voivat parantaa käyttäjän visuaalista tai avaruudellista hahmotuskykyä. Tutkijoiden mukaan pelit voivat myös auttaa kontrolloimaan erilaisia kipuja sekä toimia täydentävänä osana psykoterapiassa.

Pennsylvanian Villanovan yliopiston tutkija Patrick Markey tutki 118 teini-ikäistä ja havaitsi, että tietyt persoonallisuuden piirteet ennustavat pelaamisen aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia. Ihminen, joka hermostuu helposti, tuntee masennusta tai on hyvin tunteellinen, on muita todennäköisemmin vihamielinen väkivaltapelien pelaamisen jälkeen. Näin myös siinä tapauksessa, että pelaaja ei välitä kanssaihmisten tunteista, rikkoo sääntöjä eikä pidä lupauksiaan.

Christopher J. Ferguson teksasilaisesta yliopistosta toteaa, etteivät pelit ole luoneet erityistä ongelmasukupolvea.

– Uuden tutkimuksen mukaan videopelien kasvattaessa suosiotaan lapset ja nuoret USA:ssa sekä Euroopassa kärsivät harvemmin käytöshäiriöistä, ovat vähemmän väkivaltaisia ja saavat parempia tuloksia testeissä, Ferguson kuvaa.

Alankomaistakin kuuluu hyviä uutisia tietokonepelaajille: eräässä tutkimuksessa havaittiin, että erityisesti tarkoitusta varten valmistetut pelit voivat auttaa ehkäisemään astmakohtauksia ja helpottaa kivunhallintaa sekä diabeteshoitoja.

MTV3/Helmi

Lähde: Hollywoodreporter.com

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.