Tutkimus: Tälläisen ruoan puute vanhentaa aivojasi!

Tiesitkö että kalaöljyistä saatavat omega-3 -rasvahapot ovat kehosi lisäksi hyväksi myös aivoillesi? Syömällä tarpeeksi omega kolmosta voinet auttaa aivojasi pysymään kunnossa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan rasvahapot saattavat olla tärkeä apu muistin ja aivojen terveyden ylläpitämisessä. Neurology-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat 1600 koehenkilön testituloksiin. Tutkimuksessa tarkasteltiin keskimäärin 67-vuotiaiden koehenkilöiden aivoja magneettikuvauksella sekä kognitiivisilla testeillä ja verinäytteillä.

Tutkimukset paljastivat vain vähän DHA-rasvahappoja saaneiden aivojen tilavuuden pienemmäksi kuin rasvahappoja runsaammin saaneiden aivojen tilavuuden. Niukasti omega-3-rasvahappoja saanut koehenkilö menestyi todennäköisesti heikommin testeissä, jotka mittasivat visuaalista muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja kuten ongelmanratkaisua ja abstraktia ajattelua.

Väestötutkimukset ja hiirikokeet ovatkin vihjanneet DHA-rasvahappojen ehkäisevän tai lykkäävän dementiaa. Dementiaan jo sairastuneita omega-3-rasvat eivät kuitenkaan auta.

Lähteet: Uutispalvelu Duodecim, Neurology

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja