Mainos

Tutkimus: Probiootit lisäävät vastustuskykyä koko perheelle

Tutkimuksella on osoitettu, että säännöllisesti probiootteja eli maitohappobakteereita käyttävillä vastustuskyky paranee ja mm. flunssaoireet lievenevät ja flunssan kesto lyhenee jopa kahdella vuorokaudella.

Ihminen voi itse vaikuttaa hyvinvointiinsa – syömällä terveellisesti, liikkumalla monipuolisesti sekä nukkumalla riittävästi. Myös positiivinen elämänasenne vaikuttaa monin eri tavoin ihmisen hyvinvointiin. Ennaltaehkäisy on ehdottomasti halvin ja helpoin tapa pitää itsensä kunnossa.

Vuonna 2004 toteutetussa Clinical Nutrition -tutkimuksessa testattiin 454 tervettä 18-67-vuotiasta naista ja miestä, jotka jaettiin kahteen testiryhmään. Molemmat ryhmät nauttivat kolmen kuukauden ajan päivittäisannoksen vitamiineja, mutta toisen ryhmän jäsenet käyttivät myös probiootteja. Tuloksista paljastui, että probiootteja käyttäneen testiryhmän jäsenillä todettiin vähemmän flunssan oireita tai flunssan kesto oli huomattavasti lyhyempi, kuin toisen ryhmän testaajilla. Lue koko tutkimus

Mihin tämä kaikki perustuu?

Suolisto on elimistön tärkein elin. Peräti 70% immuunipuolustuksen soluista sijaitsee suolistossa. Limakalvojen hyvä vastustuskyky suojaa elimistöä mikrobeilta ja niiden aiheuttamilta infektioilta. Probiooteilla eli terveysvaikutteisilla bakteereilla pyritään vahvistamaan ja parantamaan suoliston normaalia bakteeritasapainoa.

Probiootit vaikuttavat suotuisasti suoliston bakteerikantaan

Suoliston bakteerikanta on erittäin herkkä. Se häiriintyy helposti epätasapainoisesta ruokavaliosta, stressistä sekä antibioottien ja laksatiivien käytöstä. Myös ikääntyminen ja erilaiset sairaudet muuttavat bakteerikantaa. Tällöin altistuminen erilaisille infektioille kasvaa. Säännöllinen probioottien käyttö ehkäisee haitallisia muutoksia bakteerikannassa ja tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa.

Säännöllisyys kaiken A ja O

Vain päivittäinen probioottien käyttö takaa suotuisat vaikutukset. Siksi ei voi kylliksi korostaa säännöllisyyden merkitystä hyvinvoinnin edistämisessä. Silloin tällöin nautittu vitamiinivalmiste on verrattavissa epäsäännölliseen liikuntaan – tuloksia ei synny toivotulla tavalla. Terveys on meille kaikille tärkeä. Voimme pienillä päivittäisillä teoilla tehdä itsellemme hyvää ja pysyä terveenä ja silloin pystymme myös paremmin nauttimaan tasapainoisesta elämästä.

Piristystä kaikenikäisille

Olemme pitkän talven uuvuttamina helppo saalis kevään flunssa-aallolle. Nyt on korkea aika vahvistaa omaa vastustuskykyään.

Artikkelin tarjoaa:Merck Oy

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.