Tutkimus: Pettämistä pelkäävät naiset teeskentelevät orgasmin muita useammin

Naiset jotka pelkäävät miehensä pettävän, teeskentelevät orgasmin useammin. Samat naiset käyttäytyvät myös muulla tavoin omistushaluisesti kumppaniaan kohtaan, uusi tutkimus osoittaa.

Naiset jotka ovat epävarmoja kumppaninsa uskollisuudesta, teeskentelevät orgasmin muita useammin, uusi tutkimus osoittaa. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan uskottomuuden pelko ei ole tosin ainoa syy orgasmin feikkaamiselle.

– Monesti naiset käyttävät orgasmia vahvistaakseen suhtettaan. Joskus naiset voivat teeskennellä orgasmin vain osoittaakseen rakkautta ja välittämistään, tutkijatohtori Farnaz Kaighobadi Columbian yliopistosta kertoo.

Omistushaluisuus näkyy muutenkin

Naisen orgasmeja koskeva tutkimus on melko harvinaista. Aiemmat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että noin puolet naisista on teeskennellyt orgasmin jossakin vaiheessa elämäänsä. Vastaava luku miehillä on noin 25 prosenttia.

– Yksi seikka, joka tulee esiin monessa tutkimuksessa on, että orgasmilla halutaan pitää kumppanin kiinnostus parisuhteessa tai estää häntä lähtemästä tai haksahtamasta toiseen naiseen, Kaighobadi kertoo.

Uusimman tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka teeskentelevät orgasmin, käyttäytyvät omistushaluisesti miehiään kohtaan myös muilla tavoilla. Käyttäytyminen voi vaihdella aina kauniisti pukeutumisesta muiden naisten karistamiseen pois miehen läheltä.

Tutkimuksessa yli 400 naista

Columbian yliopiston tekemän tutkimukseen osallistui 453 vähintään naista, jotka olivat iältään 18-46-vuotiaita. Tutkimukseen osallistuneet olivat seurustelleet vähintään kuusi kuukautta ja suurin osa heistä oli parikymppisiä opiskelijoita.

Archives of Sexual Behavior -sarjassa julkaistu tutkimustulos voi antaa viitteitä, onko orgasmi antanut naisille etulyöntiasemaa evoluutiossa. Tutkijat käyvät yhä kiistelyä muun muassa siitä, onko orgasmi auttanut naisia saamaan sukusoluja arvostetulta partnerilta ja onko orgasmi pitänyt miehen mielenkiinnon naiseen yllä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shuttertock/Vita Khorzhevska, Bart78

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja