Tutkimus: Miedot viinit vähentävät syöpäriskiä

Vaihtamalla viini miedompaan vaihtoehtoon, voi tutkijoiden mukaan pienentää huomattavasti riskiä sairastua syöpään.

Maailman syöpätutkimusrahaston (WCRF) mukaan alkoholia yli kymmenen prosenttia sisältävän viinin vaihtaminen miedompaan saattaa vähentää riskiä sairastua syöpään. Jos viiniä juo lasillisen päivässä, viinin vaihtaminen miedompaa vähentää sairastumisriskiä seitsemän prosenttia.

WCRF toivoo, että sekä mietoja viinejä että oluita olisi nykyistä enemmän tarjolla.

Kohtuullisen alkoholinkäytön on tiedetty vähentävän riskiä sairastua joihinkin syöpäsairauksiin. Mutta arvioiden mukaan noin 20 000 syöpää vuodessa on yhteydessä alkoholinkäyttöön. Kohtuukäytön rajoissa miehet saavat juoda päivässä korkeita kaksi annosta ja naiset yhden.

Miedomman viinin vaikutus kävi ilmi vuonna 2007 tehdystä raportista, jossa tutkittiin alkoholin ja syövän yhteyttä.

Lähde: BBC News

Kuva: lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat