Mainos

Tutkimus: Lintuinfluenssa leviää ihmisiin luultua helpommin

Tutkijat arvioivat, että lintuinfluenssan todellinen levinneisyys ja sen aiheuttama kuolleisuus eivät ole tiedossa, koska tautia ei ole tutkittu suhteessa väestömäärään.

Lintuinfluenssa voi tarttua ihmisiin aiempaa arvioitua helpommin ja aiheuttaa vain lieviä oireita, kertoo tuore tutkimus.

Vietnamissa tehdyssä tutkimuksessa todetaan, että lintuinfluenssaan liitetty korkea kuolleisuus on peräisin sairaaloista, joissa on hoidettu vain heikkokuntoisia potilaita. Tutkijat uskovat, että lintuinfluenssan todellinen levinneisyys ja sen aiheuttama kuolleisuus eivät ole tiedossa, koska tautia ei ole tutkittu suhteessa väestömäärään.

Tukholman Karoliinisen instituutin tohtori Anna Thorson teki tutkimuksensa Bavin alueella Vietnamissa, missä lintuinfluenssaa on todettu siipikarjassa. Tutkimuksessa haastateltiin huhti-kesäkuussa runsaat 45 000 asukasta, jotka olivat olleet tekemisissä siipikarjan kanssa. Heistä runsaat 8100 kertoi kärsineensä flunssan kaltaisesta taudista. Tartunnoista noin 700:n arvioidaan olleen peräisin siipikarjasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

(10.1.2006)

(10.1.2006)

(Huomenta Suomen uutiset 10.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.