Tutkimus: Hampaiden huolimaton harjaus voi aiheuttaa sydäntulehduksen

Pesemällä hampaat kaksi kertaa päivässä et pidä huolta vain suuhygieniastasi, vaan myös sydämesi terveydestä. Tuoreen tutkimuksen mukaan suussa vaanivat bakteerit voivat aiheuttaa sydämen sisäkalvon tulehduksen.

Dailymail.com-sivusto uutisoi Bristolin yliopiston ja Dublinin kirurgisen Royal Collegen tekemän tutkimuksen mukaan suussa lymyävät bakteerit voivat aiheuttaa sydämen sisäkalvon tulehduksen.

Tutkijoiden mukaan bakteeri siirtyy verenkiertoon ientulehduksen myötä, jossa se voi aiheuttaa hyytymiä. Hyytymän sisällä bakteeri on suojassa immuunijärjestelmän hyökkäyksiltä ja antibiooteilta, jolloin se voi pahimmillaan aiheuttaa vakaviakin sydänvaivoja.

Vuonna 2010 tehty tutkimus on osoittanut, että huono suuhygienia ja sydänsairaudet ovat myös muuten yhteydessä toisiisna.

– Löydöt osoittavat, että iensairaudet ja sydänsairaudet ovat yhteydessä toisiinsa. Lisäksi se osoittaa, kuinka tärkeää on harjata hampaat kaksi kertaa päivässä, sanoo professori Damian Walmsely Britannian hammaslääkäriliitosta Dailymail.com-sivustolta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat