Mainos

Tutkija sukellusvenejahdista: Venäjän median reaktio herättää epäilyt

Tänään on kohistu merivoimien havaitsemasta vedenalaisesta kohteesta Suomenlahdella. Etsintää toteutettiin pinta-aluksilla ja havaintojen perusteella annettiin myös varoitus kolmella käsi-syvyyspommilla.

Merivoimien mukaan ei voi kuitenkaan varmuudella sanoa, että Suomen aluevesillä oli sukellusvene.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak arvelee, että mahdollisen vedenalaisen toiminnan taustalla voi olla monia syitä:

-Halutaan ehkä jotain konkreettiseta tietoa ja selvittää miten Suomi ja poliitikot reagoivat. Takana voi olla myös jonkuntyyppistä tiedustelua.

Salonius-Pasternak toteaa MTV Uutisille, että tuntuisi oudolta, että joku navigoisi väärin Suomen aluevesillä niin pitkään, kuin tänään ilmi tulleessa tapauksessa.

 Hänen mukaansa takana voi olla myös joku muu taho kuin Venäjä.

-Se joka laittaa epäilemään Venäjää on oikeastaan Venäjän median reaktio. Suomen valtion johto ei ole syyttänyt Venäjää tästä. He olivat etukäteen valmiita kommentoimaan tähän.

Salonius-Pasternakin mukaan tämänkaltaisten provokaatioiden tarkoituksena voi olla osoittaa voimaa.

- Niillä halutaan osoittaa esimerkiksi, että me emme välitä säännöistä, teemme mitä haluamme ja luodaan ehkä epävarmuutta. Halutaan luoda kuvaa,  että valtio on valmis käyttämään aseellista voimaa tai uhkaamaan sillä, toteaa Salonius-Pasternak.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.