Mainos

Tuska Festival lähes loppuunmyyty

Viikonloppuna Helsingissä järjestettävä metallifestivaali Tuska Open Air Metal festival on lähes loppuunmyyty. Vain lauantaille on myynnissä muutama lippu, mutta perjantain liputkin ovat loppuunvaratut.

Festivaalin järjestäjäorganisaation Finnish Metal Events Oy:n tuottaja Niklas Nuppola kertoo, että Tuska on myynyt aina hyvin ennakkoon.

- Kyllä meillä on yleensä ollut aina jokin päivä loppuunmyyty jo ennakolta. Pari vuotta sitten kaikki liput myytiin loppuun jo toukokuun puolella, Nuppola luettelee.

Tuska Festivalin yleisön musiikkimaku on siinä mielessä rajattua, että kilpailevia tapahtumia viikonlopulta on vaikea löytää.

- Samaan aikaan järjestettävä Järvenpään Puistoblues tuskin haalii meidän yleisöä. Ihan raskaamman musiikin faneille ei ensi viikonloppuna ole muuta, Nuppola sanoo.

Festivaali vetää ulkomaista yleisöä

Nuppolan mukaan Kaisaniemen kentällä järjestettävä metallifestivaali kerää hyvin väkeä myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Suurin osa saapuu Suomeen Saksasta, Venäjältä ja Ruotsista. Nuppolan mielestä Tuska pärjää hyvin eurooppalaisten metallifestivaalien kilpailussa.

- Eihän Tuska ole läheskään niin suuri kuin esimerkiksi Saksan Wacken Festival, mutta se on eksoottinen siitä, että järjestetään heavy-festivaali keskellä pääkaupunkia, päärautatieaseman vieressä.

Nuppola lisää, että Suomi on edelleen eksoottinen maa heavykansallekin.

- Monelle Suomi näyttäytyy siinä mielessä pyhiinvaellusmaana, että yleisö pitää suomalaisesta heavy-musiikista ja he haluavat tulla suosikkibändiensä kotikonnuille.

Lauantain pääesiintyjä peruutti keikkansa

Eniten Nuppolaa harmittaa festivaalijärjestelyissä se, että lauantain pääesiintyjä Mastodon perui keikkansa. Bändi peruutti koko suunnitellun Euroopan-kiertueensa sairastapauksen vuoksi. Tilalle on kuitenkin tulossa yhdysvaltalainen Nevermore.

- Kyllä se aina harmittaa, kun ohjelma on suunniteltu tietyn linjan mukaan ja sitten täytyy tehdä tällaisia paikkausliikkeitä, Nuppola sanoo.

Tuska järjestetään tänä vuonna jo 13. kerran.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.