Mainos

Turvapaikanhakijoita jo tuplasti

Suomeen on saapunut tänä vuonna arviolta 8200 turvapaikanhakijaa. Määrä on noin kaksinkertainan viime vuoteen verrattuna.

Maahanmuuttoviraston mukaan noin puolet hakijoista on tullut Irakista.  

Aiemmin noin 40 prosenttia turvapaikanhakijoista on saanut myönteisen päätöksen. Irakilaisten suhteellinen osuus on kasvanut, minkä vuoksi myönteisen turvapaikkapäätöksen saa todennäköisesti aiempaa useampi.  

Koko viime vuonna turvapaikanhakijoita oli reilut 3600.  

Ruotsi vetää

Maahanmuuttoviraston virkaa tekevän tulosaluejohtajan Juha Similän mukaan ratkaisukäytännöillä ja palautustoimilla on vaikutusta Euroopan maissa siihen, miten paljon ja mistä turvapaikanhakijoita tulee. Hänen mukaansa tilastoihin ei silti kannata luottaa sokeasti.  

– Vaikka jokin maa sanoo tekevänsä kielteisiä päätöksiä, voi konkretia palautuksissa esimerkiksi Irakin tai Somalian tyyppisiin maihin olla aivan eri luokkaa kuin päätösten kappalemäärät.  

Suomen määrät ovat yhä pieniä verrattuna Ruotsiin, jonne turvapaikanhakijoita on tullut jo yli 50000. Pelkästään syyrialaisia turvapaikanhakijoita tuli Ruotsiin viime viikolla lähes 1400.  

Suomessa syyrialaisten turvapaikanhakijoiden määrät ovat pysyneet Similän mukaan hämmästyttävän pieninä. Sen sijaan irakilaiset ovat olleet jo vuosia suurin ryhmä.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.