Turvamiehet käännyttivät Nico Rosbergin varikolta Monacossa – ex-mestari ei ole tervetullut F1-kisoihin

Maailmamestari Nico Rosberg on joutunut huomaamaan F1-sarjan tiukat turvasäännöt henkilökohtaisesti tällä kaudella. Televisioasiantuntijana työskentelevää Rosbergia ei ole nähty tämän vuoden kilpailuissa. Saksalainen Sport1 paljasti syyn saksalaisen puuttumiseen.

Rosberg on työskennellyt Sky-televisioyhtiön asiantuntijana, mutta tällä kaudella ex-kuljettajaa ei ole nähty varikolla. Sport1:n mukaan hämmenys sen kuin kasvoi, kun Rosberg kommentoi Monacon gp:n tapahtumia kotoaan, josta on radalle matkaa vain muutama kilometriä.

Selitys Rosbergin puuttumiseen varikolta on kuitenkin yksinkertainen: Rosberg ei ole ottanut koronarokotetta, eikä hänellä näin ole asiaa F1-varikolle.

Sport1:n mukaan F1 muutti sääntöjään täksi kaudeksi. Kun vielä viime kaudella paikalle pääsi negatiivisella PCR-testillä, vaaditaan tällä kaudella sisäänpääsyyn koronarokote. Vain lääketieteellisestä syystä rokotteesta kieltäytyneet voivat hakea poikkeuslupaa.

Sport1:n mukaan Rosberg haki lupaa, mutta hänelle ei sellaista myönnetty. Varikolle Monacossa pyrkinyt Rosberg joutui turvamiesten käännyttämäksi, vaikka maailmanmestarina hänellä on elinikäinen pääsy kilpailuihin.

Rosberg itse kertoo sairastaneensa koronan ja saaneensa lääkäriltään ohjeistuksen olla ottamatta rokotetta.

– Toivuin koronataudista hyvin ja nyt minulla on runsaasti vasta-aineita kehossani. Niiden määrää testataan säännöllisesti. Tässä tilanteessa lääkärini ohjeisti minua, että rokotteen ottamisessa ei olisi järkeä, Rosberg selitti Sport1:lle.

Lue myös:

    Uusimmat